MENÜ

Rüya gerçekleşti

Real Madrid, sonunda Gareth Bale'e kavuştu. Uzun süredir Tottenham'la kıyasıya bir pazarlığa girişen Real Madrid, 99.5 milyon Euro'luk (265 milyon TL) bedel ödeyerek kadrosuna kattığı Galli yıldız Gareth Bale'i dün Santiago Bernabeu'da yaklaşık 30 bin seyircisi önünde düzenlediği şovla tüm dünyaya tanıttı.

Rüya gerçekleşti

Eflatun-Beyazlılar’la yıllığı 7 milyon Euro’dan 6 senelik anlaşmaya varan 24 yaşındaki oyuncu, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Benim için Real Madrid’te oynamak bir rüya gibi. Böylesine muhteşem bir karşılama için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Büyük transferin mimarı Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Bale’in transferiyle ilgili olarak, “Gareth Bale çok yetenekli ve harika bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig’in en iyisiydi. Şimdi Real Madrid’in formasını giyecek. Galler’li bir çocuğun rüyası gerçekleşti” diye konuştu. Bale’in zorlu transfer sürecine de değinen Perez, “Çok yoğun ve karışık görüşmelerin ardından bu transferi zor da olsa gerçekleştirebildik. Sonunda Tottenham, Bale’a izin verdi. Onlara da bu durumdan dolayı çok teşekkür ediyorum” yorumunda bulundu.

150 bin kişi takip etti...

Real Madrid’in mabedi Bernabeu’da 30 bin taraftarın önünde gerçekleştirilen imza törenine katılamayan 150 bin futbolsever, şovu bilgisayar ekranlarından takip etti. Bale’in imza töreni, video paylaşım sitesi Youtube’dan da futbolseverlere ulaştırıldı.

Perez’e Mesut protestosu!
Real Madrid’in, Arsenal’le Mesut Özil’in transferi konusunda anlaşmaya varması, taraftarları çileden çıkarttı. İsco, Illarramendi ve son olarak da Gareth Bale’in takıma kazandırılmasının ardından, son dönemde takımın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’yla yaşadığı büyük uyumla Real Madrid’i sırtlayan isimlerin başında gelen Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil’le yollarını ayırma kararı alan Real’in Başkanı Florentino Perez, Galli oyuncu Gareth Bale’in imza töreninde Eflatun-Beyazlı taraftarlar tarafından protesto edildi.

Pique’den tam not
Barcelona’nın yıldız stoperi Gerard Pique, İspanya La Liga’daki ezeli rakipleri Real Madrid’in yeni transferi Gareth Bale hakkında açıklamalarda bulundu. Bale’in çok başarılı bir isim olduğuna değinen Pique, “Bale, son senelerde inanılmaz bir çıkış yakaladı. Gelişmekte olan bir oyuncu ve birçok yeteneği kendinde barındırıyor. İnanılmaz bir sol ayağı var. Real Madrid’de başarılı olacağından şüphem yok. Çok yüksek bir miktara Real Madrid’e transfer oldu. O parayı hak edip hak etmediğini zaman gösterecek” diye konuştu.

Bale, Madrid’le FIFA 14’te
Dünyanın en önemli bilgisayar oyunu üreticisi EA Sports, FIFA 14’te Gareth Bale’in Real Madrid’e transferinin ardından Galli oyuncunun yeni takımıyla olduğu oyun tanıtımını yayınladı. EA yapımcıları tarafından yeniden yenilenen videoda, Real Madrid’in oyuncuları arasındaki yerini alan Bale’lı FIFA 14, Eflatun-Beyazlı oyunseverleri şimdiden meraklı bir bekleyişin içine soktu.

Groves’ten Bale’a!
Dünyada transfer pazarı için, seneler geçtikçe daha yüksek bedeller ayrılıyor. Tarihte ilk olarak 1893 yılında İngiltere Premier Lig ekibi West Bromwich’ten Aston Villa’ya 115 Euro’ya transfer olan Williea Groves’la başlayan transfer tarihi, Gareth Bale’la beraber zirve yaptı. İşte İspanyol gazetesi Marca’nın hazırladığı grafikte öne çıkan isimler...

Haberin Devamı
YORUM YAZ