MENÜ

Türkiye sizinle gurur duyuyor

Mersin'in ev sahipliği yaptığı 17. Akdeniz Oyunları'na Türkiye damgasını vurdu. Milli kafilemiz hem toplamda kazandığı 126 madalya hem de 47 altınla oyunlar tarihinde rekor kırmayı başardı.

Türkiye sizinle gurur duyuyor

2020 Olimpiyat Oyunları adayı Türkiye; normal hazırlık süresi 6 yıl olan ancak maddi krize giren Yunanistan’ın elinden çıkarmak zorunda kaldığı 17. Akdeniz Oyunları’nı her şeyiyle tam 1.5 yılda yetiştirdi. Aslında Türkiye’nin bu atağı bir nevi, o dönemde ev sahibi olacak ülke bulamayan Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi’nin prestijini de kurtardı. Ve eline 2020 için güzel bir koz geçirdi. Çünkü 2020 Olimpiyatı’nın ev sahibini belirleyecek birçok delege bu komisyonun içindeydi. Onları etkilemek de bir nebze olsun Akdeniz’den geçiyordu. Türkiye de öyle yaptı... 2020 Olimpiyat adaylığı öncesinde Akdeniz Oyunları’nı ‘test organizasyonu’ olarak gördü... Her yönüyle yine rekora gidecek bir organizasyon düzenledi. Ve belirlenen hedefe de ulaştı. Oyunlar tarihinde en çok sporcu, en çok seyirci rekoru Mersin’de kırıldı. Dünya
yıldızlarının pek de tercih etmediği Akdeniz Oyunları sportif yönden çoğu kişi için bir ölçü olmasa da Türkiye’nin geçen 16 Akdeniz Oyunları’nda elde edemediği altın ve toplamdaki madalya sayısı bu organizasyonda toplaması bence küçümsenmemesi gereken bir başarı.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ