MENÜ

Bu nasıl iş İzzet!

Akdeniz Oyunları'nda önceki gece yapılan atletizm yarışlarında bir skandala daha imza atıldı. Erkekler 100 ve 200 metrede yarışan İzzet Safer sakatlığını gerekçe göstererek yarışlara çıkmadı.

Bu nasıl iş İzzet!

Birinci ve ikinci gün yapılan yarışlarda ülkemizi 100 metrede Umutcan Emektaş ile Ramil Guliyev, 200’de ise sadece Ramil Guliyev temsil ederken, İzzet Safer tribünde oturdu. Gelgelelim aynı İzzet’e, 3.gün yapılan 4x100 bayrak yarışında piste çıkan Türk Milli Takımı’nda yer aldı. İsmail Aslan, Ferhat Altunkalem, Umucan Emektaş ve İzzet Safer’den oluşan Türkiye yarışta bronz madalya kazandı. Ne var ki yarışa çıkan ülke sayısı da sadece üçtü! Türkiye, İtalya ve Yunanistan’a karşı yarışmış ve sonuncu olmuştu. Yani Türkiye piste çıkmadan bronzu zaten garantilemişti! O takıma kahveden dört adam da toplayıp piste çıkarsanız, bronz madalyayı kapacaktı!

Ödülün peşinde mi?

Sakat olduğu gerekçesiyle kendi kategorisinde yarışlara çıkmayan İzzet’in bronzun garanti olduğu müsabakada piste çıkması, Akdeniz Oyunları’nda dereceye giren sporculara tanınan tayin hakkından ve verilecek 50 altın ödülden faydalanmak istemesi olarak yorumlandı. Kafalarda soru işareti bırakan bir nokta ise İzzet Safer’in henüz üniversiteye bile gitmemesi! Sakat sakat yarışarak spor hayatını riske etmesi ise olayın bir başka ilginç boyutunu teşkil ediyor.

Hamit Turhan

Haberin Devamı
YORUM YAZ