MENÜ

'Bolt'la finalde görüşürüz'

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra ilk kez 17. Akdeniz Oyunları'nda milli formayla koşan ve 2 gümüş madalya kazanan Ramil Guliyev iddialı konuştu. Azeri asıllı atlet, 200 metrede dünya rekortmen Usain Bolt'u geçebileceğini söyledi.

'Bolt'la finalde görüşürüz'

Türk vatandaşlığına geçmesi tam bir yılan hikayesine dönmüştü. Türkiye adına ha şimdi ha yarın koşacak’ derken, Azerbaycan Federasyon’u tarafından izin alınamayınca, 2012 Olimpiyat Oyunları’nda yarışamadı. İşte bu süreçte sırf, Türk forması giymek adına, 3 yıl yarışlardan uzak kalan Guliyev, Mersin’deki Akdeniz Oyunları’yla milli oldu. Ve Türkiye’ye rekor kırarak 100 ve 200 metrede gümüş madalya kazandırdı. undan 5 ay önce ameliyat olan ve Akdeniz Oyunları’nda sadece 6 haftalık bir çalışmayla yarıştığı ifade eden Guliyev, şimdiki hedefinin ise, ağustos ayındaki Dünya Şampiyonası olduğunu söyledi. Gerçek mesafesi 200 metre olan Guliyev, en büyük favorisi Usain Bolt’a mesaj verdi: Bolt’la finalde görüşürüz.

En hızlı ikinci atlet!


2008 Pekin Oyunları’nda 200 metre finalindeki tek beyaz atlet olan Guliyev, o günden bu yana Bolt’la bir kez da final koşmak için sabırsızlanıyor. Dünya Şampiyonası’nda sadece 200 metre koşacağını belirten başarılı atlet, “Tabii ki Bolt başka bir insan. Nasıl anlatayım bilmiyorum, dünyada olmayan bir şey. Bolt gibi başka kimse yok, sadece Bolt var. O yüzden herkes Bolt’u konuşuyor. Bolt gibi sadece Bolt olabilir. İnşallah dünya şampiyonasında Bolt ile yarışacağım. Bolt ile finalde görüşürüz” diye konuştu. Bu arada Guliyev, 2009 Dünya Üniversiteler Oyunları’nda 200 metrede elde ettiği 20.04 ’lük derecesiyle, Usain Bolt’tan sonra pistlerin en hızlısı olmuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ