MENÜ

Altın kuşak

Olimpik branşlar arasına girmesi beklenen en güçlü spor dalı olan karatede, Türkiye adeta şov yaptı. Akdeniz Oyunları'nın 9. gününde de iki altın madalyamız Şeyda Burucu ve Meltem Hocaoğlu'ndan geldi. Böylece karatedeki altın sayımız 6'ya çıktı

Altın kuşak

Olimpiyatın spor dalları arasına girmesi beklenen en güçlü aday olan karatede Türkiye, Mersin’de devam eden 17.Akdeniz Oyunları’nda madalyaları dün de toplamaya devam etti. Karate programının ilk gününde milli sporcularımız 4 altın, 1 gümüş elde ederken, dün de koleksiyona 2 altın ve 1 gümüş daha eklendi. Kadınlar 68 kiloda tatamiye çıkan Şeyda Burucu, finalde İspanyol rakibi Colomor Costa’yı 5-2 mağlup ederek günün ilk altın madalyasını kazandırdı. 9.günün karatedeki ikinci altın madalyası ise, artı 68 kiloda mücadele eden Meltem Hocaoğlu’ndan geldi. Hocaoğlu, finalde Mısırlı rakibi Shymaa Alsayed’i 2-1’le yenip, birincilik kürsüsüne çıktı. Karatedeki son mücadelesinde ise erkekler artı 84 kiloda Enes Erkan, İtalyan rakibine 7-1 yenilerek gümüş madalyayla yetindi.

En başarılı ülkeyiz


Karatede müsabakalar tamamlanırken, Türkiye bu branşta inanılmaz bir başarıya imza attı. Hele ki, olimpik spor dalları arasına girecek adaylar arasınde yer alan karatede millilerimiz umut saçtı. Türki,e 6 altın, 2 gümüş madalya alarak karatede en başarılı ülke oldu. Karatede iki gün süren mücadelelerin ardından 6 altın ve 2 gümüş madalya kazanan Türk sporcular, 2 altın, 3 gümüş ve 3 bronzla müsabakaları tamamlayan Mısır’ın önünde en fazla madalya kazanan ülke olmayı başardı. Mısır’ı 2 altın ve 6 bronz madalyayla İtalya takip etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ