MENÜ

Hedef dünya şampiyonluğu

17. Akdeniz Oyunları'nda birincilik kürsüsüne çıkan Serap Özçelik, gözünü "koleksiyonumdaki tek eksik" diye nitelendirdiği dünya şampiyonluğu madalyasına dikti.

Hedef dünya şampiyonluğu

17. Akdeniz Oyunları’nda karate kadınlar 50 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan milli sporcu Serap Özçelik, gözünü "koleksiyonumdaki tek eksik" diye nitelendirdiği dünya şampiyonluğu madalyasına dikti.

Karatede kazandıkları madalyalarla Türkiye’nin oyunlar tarihindeki "altın" rekorunu kıran milli karatecilerden Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Oyunları gibi önemli bir organizasyonda İstiklal Marşı’nı okutup Türk bayrağını göndere çektirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Edip Buran Spor Salonu’nda yapılan final maçında Mısırlı rakibi Areeg Rashed’i 7-0 yenerek altın madalyayı boynuna takan Özçelik, bugüne kadar uluslararası düzeyde yapılan birçok organizasyondan madalya aldığın, bunlar arasında Avrupa şampiyonluğu gibi derecelerin de olduğunu bildirdi.

Özçelik, kazandığı Akdeniz Oyunları şampiyonluğuyla spor kariyerinde önemli bir basamak daha atladığına inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Şu an tek eksiğim dünya şampiyonluğu. Aslında bir dünya şampiyonluğum var ama büyükler kategorisinde değil. O yüzden en kısa zamanda bunu başarmam lazım. Artık hedefim bu olacak. Çalışmalarımı bu doğrultuda sürdüreceğim. Bana bugüne kadar sonsuz desteklerini sunan ailem ve federasyonuma teşekkür ederim."

Özçelik, karateyle ilgilenen her sporcu gibi kendisinin de olimpiyatlarda yer almayı hayal ettiğini belirterek "Aslında karatenin olimpik spor sayılmamasını kimse anlayabilmiş değil ama birgün bu hatadan dönüleceğine inanıyorum. Dünyanın en çok yapılan sporlarından olan karatenin olimpiyatlarda yer almasını düşlüyorum. Bu düşümüz gerçekleşirse, ülkemize çok sayıda madalya kazanabiliriz" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ