MENÜ

Altın rekor karateyle geldi

Akdeniz Oyunları'nda karatede adeta şov yaptık. Serap Özçelik, Tuba Yenen, Ömer Kemaloğlu ve Serkan Yağcı'yla 4 altın elde eden Türkiye, bu zaferle toplamda altın madalya sayısını 37'ye çıkartarak, oyunlar tarihinde bir rekor daha kırdı

Altın rekor karateyle geldi

Olimpiyatın spor dalları arasına girmesi beklenen en güçlü aday olan karatede Türkiye, Mersin’de devam eden 17. Akdeniz Oyunları’nda madalyaları topladı. Karate programının ilk gününde milli sporcularımız 4 altın, 1 gümüş elde etti. Bu daldaki ilk altını ise, 50 kiloda mücadele eden Serap Özçelik ulaştı. Özçelik, finalde Mısırlı rakibini Ageer Rashed’i mağlup etti. Kadınlar 55 kiloda ülkemizi temsil eden Tuba Yenen de finalde Fransa’dan Lucie Ignare’ye yenerek birincilik kürsüsüne çıktı. Erkekler 67 kiloda tatamiye çıkan Ömer Kemaloğlu, finalde Faslı Redovan Kouseksou’yu, 75 kiloda Serkan Yağcı da finalde İspanyol Fernando Moreno Paz’ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Karınlar 61 kiloda mücadele eden Bahar Erşeker ise, finalde Mısırlı Giana Lofty’ye yenilerek gümüş madalyayla yetindi.

Rekor üstüne rekor

Karatede elde edilen 4 altın madalya başarısı ayrıca Türkiye’yi rekora da taşıdı. Daha önce toplam madalya rekorunu kıran Türk sporcular şimdi de Akdeniz Oyunları’nda kazandıkları altın madalyalarla oyunlar tarihindeki 34 altın madalya rekorunu da kırmayı başardı. Milli kafilemiz, dün karatede gelen 4 birincilikle, toplam altın madalya sayısını 37’ye çıkardı. Türkiye, en son 1993’te Fransa’daki oyunlarda 34 altın madalya kazanma başarısını gösteren, rekor kırmıştı. Bu arada Türk sporcular daha önce de 2005’te Almeira’daki olimpiyatta 73 madalya toplama rekorunu kırmayı başarmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ