MENÜ

Yavuz İlnam'dan bronz madalya

17. Akdeniz Oyunları'nda bronz madalya kazanan milli atıcı Yavuz İlnam, ilk 'double trap' yarışında madalya sahibi oldu.

Yavuz İlnam'dan bronz madalya

17. Akdeniz Oyunları’nda "double trap" müsabakalarında bronz madalya kazanan milli atıcı Yavuz İlnam, ilk kez yarıştığı bu dalda madalya sahibi oldu.

İlnam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunların Türkiye’de yapılmasının milli sporcular için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Türk sporcuların başarısının gün geçtikçe katlanarak arttığını ifade eden İlnam, "Sporcular olarak, ülkemizin başarısının artması için çalışıyoruz. Türkiye’de düzenlenen Akdeniz Oyunları kapsamında da ülkemize yeni madalyalar kazandırmak istedik. Türkiye Atıcılık Federasyonu olarak yaklaşık 10 yıldır ’double trap’ atmıyorduk. ’Double trap’ın sistemi değişti, yeni kurallar geldi. Yapılan değişikliklerle atıcılar biraz daha avantajlı hale geldi. Federasyon bu dalda yarışmamız için bize destek oldu. Şanstır ki, ’double trap’ attığım ilk yarışmada madalya aldık" diye konuştu.

Türkiye’de yapılan büyük bir organizasyonda madalya almanın gurur verici olduğunu belirten İlnam, "Bundan sonra en büyük hedefim her büyük sporcu gibi olimpiyat madalyası alabilmek. Ama ondan öncesinde olimpiyat kotası alabilmeyi hedef koydum kendime. Bizim branşımızda olimpiyat kotası alabilmek son derece zor. Umarım önümüzdeki süreçte bunu başaracağım" şeklinde konuştu.

"Dünyanın en iyi poligonuna sahip olduk"

Normal şartlarda ’double trap’ın çok fazla izlenmediğini dile getiren İlnam şöyle devam etti:
"Normalde çok seyirci yoktur bizde ama ülkemizde yapılan yarışmayı insanlar bir futbol maçı izler gibi izledi. Bu da benim motivasyonumu artırdı. Tezahürat yapılması hoştu. Futbol maçındaymış gibi destek gördüm. Bu da bize madalyayı getirdi. Madalyayı almamızdaki ikinci bir faktör ise ülkemize böyle büyük bir tesisin kazandırılması oldu. Şimdi dünyanın en iyi poligonuna sahip olduk. Uluslararası bir tesiste denemeler yaptık, tecrübe kazandık. Sonuç olarak da madalyanın sahibi olduk."

’Double trap’ın çok pahalı bir spor olduğu için ilgi görmediğini belirten İlnam, "Aileler genelde bundan çekiniyor. Tüfek, fişek olduğu için. Ama birçok ülkede ilkokulda başlıyor bu spor. Spor biraz pahalı. Bir nevi havaya ateş atıyorsunuz. Her ateşte 1 lirayı havaya atıyoruz. Ama yapılan çalışmalarla bu spora olan ilginin artacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ