MENÜ

'Paranoyak olduk'

10 bin metrede yarışı terk etmek zorunda kalan Halil Akkaş doping olaylarından çok etkilediğini söyledi. Akkaş, “Uykularımız kaçtı. Aslında sakattım, yanlış anlaşılmamak adına piste çıktım” diye konuştu.

'Paranoyak olduk'

Milli atlet Halil Akkaş, atletizmde son yaşanan doping olayları nedeniyle morallerinin alt üst olduğunu ve yarışlara konsantre olamadıklarını söyledi. Akdeniz Oyunları’nda 10 bin metrede yarışan ve 17. turda aşil tendonundaki sakatlığının nüksetmesi nedeniyle yarışı terk etmek zorunda kalan Akkaş, yaşadıkları süreci bir kâbusa benzeterek, “Her gün yeni bir doping haberi geliyor. Adeta uykularımız kaçıyor. Hepimiz paranoyak olduk. Acaba sıra kime gelecek, acaba bende de bir şey çıkacak mı korkusuyla yaşıyoruz. Ben son bir ayda 6 kez kontrole girdim. Son 15 günde de 5 yarışa çıktım. Üzerimizde yoğun bir baskı var. Bu şartlar altında nasıl yarışacağız bilemiyorum” dedi.

Eşref’in haberine üzüldüm

Eşref Apak’ın dopingli çıkmasının da kendisini çok olumsuz etkilediğini kaydeden, Akkaş, “Benim yarışacağım günün sabahında da Eşref Apak’ın olayı patladı. Eşref benim en yakın arkadaşım. Yıllardır kamplarda, yarışlarda aynı odada kalıyoruz. Bu haber beni alt üst etti. Moralman çöktüm. Zaten devam eden bir sakatlığım da vardı. Bir ara yarışmamayı düşündüm ama yanlış anlaşılacağım korkusuyla piste çıktım. Ancak 5 bin metreye kadar dayanabildim, ondan sonra da yarışı terk etmek zorunda kaldım. Tamamlayamadığım için çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hamit Turhan

YORUM YAZ