MENÜ

Kırılma Anı

Banvit ile Galatasaray Medical Park, final serisinin üçüncü maçında karşı karşıya geliyor. Galatasaray kazanırsa yüzde 99 şampiyonluğunu ilan edecek. Çünkü Basketbol Ligi'nde 3-0'dan geri gelen henüz hiçbir takım olmadı

Kırılma Anı

Galatasaray Medical Park ile Banvit, bugün final serisinin belki de kader maçına çıkıyor. Galatasaray kazanırsa yüzde 99 şampiyonluğunu ilan edecek. Banvit kazanırsa seri değişik bir boyut kazanacak. Galatasaray 24 maçtır kazanıyor. Özgüvenleri, moralleri üst düzeyde. Ayrıca Sarı-Kırmızılılar oyuncu kalitesi ve oynadıkları basketbol olarak da ağır basıyorlar. Burada Banvit’in nasıl bir reaksiyon göstereceği önemli. İlk iki maçtaki gibi kolay mı teslim olacaklar, yoksa sonuna kadar direnecekler mi? Onlarda biraz ‘Finale kaldım, görevimi yaptım’ havası sezinledim. Ne de olsa tarihlerinde ilk kez finale çıktılar ve önemli bir başarı elde ettiler. Her ne kadar coach Orhun Ene, ‘Başarılı sayılmak için bir şey kazanmamız gerekir’ dese de oyuncuları ve taraftarı bu şekilde düşünmeye ikna etmesi zor olacaktır.

Ribaunt ve pota altı!

Bandırma’da işlerin biraz daha farklı olacağını düşünüyorum. Galatasaray’ı son yenen takım Banvit. Kendi evlerinde kimseye geçit vermediler. Orada farklı oynuyorlar. Ama Galatasaray da aylardır yenilmiyor. Savunmada çok sertler, çember altında büyük üstünlük sağlıyorlar. Banvit’in kazanabilmesi için iç-dış dengesini mutlaka kurması gerekiyor. İlk iki maçta Davis dahil, Stimaç ve Bajramoviç gibi uzun oyuncularından hiç verim alamadılar. Furkan, Ersin, N’Dong ve Macvan boyalı alanda hakimiyetlerini ilan ettiler. Banvit ribauntlarda ezilmez, pota altından da sayı bulabilirse o zaman maçın içinde kalabilir. Aksi taktirde bir Galatasaray galibiyeti daha izleyebiliriz.

Haberin Devamı

Gökhan German

YORUM YAZ