MENÜ

'Sindirim sistemim bozuk'

Fenerbahçe'nin düzenlediği basın toplantısında, sahaya muz sallayan iki taraftardan biri, “Sindirim sistemim bozuk. Bu yüzden muz yiyorum” dedi ama...

'Sindirim sistemim bozuk'

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin yankıları sürüyor... Tribünde ellerinde muzla görüntülenen iki taraftar ırkçılıkla suçlanmış, Galatasaraylı Drogba da yaşananlara tepki göstermişti. Fenerbahçe yöneticileri Deniz Tolga Aytöre ve Ömer Temelli, o iki taraftarlarla birlikte dün Şükrü Saracoğlu Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. Stadın güvenlik kameralarından alınan görüntülerin yayınlandığı toplantıda, Galatasaray kalecilerinin ısınmak için sahaya çıktığı an izletildi. Antrenör Taffarel ile kaleci Muslera sahadayken, taraftarların ellerinde muzla fotoğraflarının çekildiği belirtildi. Sunumda fotoğrafın çekildiği anın saatinin makine üzerindeki değerleri de gösterildi. Fotoğraf anının 19.09 olduğu belgelendi. Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinin kısır çekişmelerin dışına taştığını belirten Aytöre, “Türkiye’nin geleneklerinde, dini kültüründe olmayan bir suçlamayla karşı karşıya kalmasını hazmetmemiz mümkün değil” dedi.

O taraftarlar konuştu

Sahaya muz gösteren iki taraftar da basın mensuplarının karşısına çıktı. İsimlerini açıklamayan taraftarlardan biri, “Muzu Muslera’nın tribünlere yaptığı hareketten sonra salladım. Bu sırada iki takımın oyuncuları da yoktu” dedi. Diğeri ise “Yaklaşık 1 ay önce midemde sindirim rahatsızlığı geçirdim. Bu yüzden sık sık meyve yemem gerekiyor. Maç başlamadan epey önce stada geldiğimiz için yanımda meyve getirdim. Muslera’nın hareketi üzerine tepki gösterdim” ifadelerini kullandı. Bu arada fotoğrafı çeken Vatan Gazetesi foto muhabiri Doğan Çil, “Net olarak hatırlıyorum, bu fotoğrafı çektiğimde sahada iki takım da yoktu. Sadece Galatasaray’ın kalecisi Muslera, antrenör Taffarel vardı. Fotoğrafın çekildiği anı konuşuyorum, öncesini ve sonrasını bilemem. O an da 19.10 ile 19.15 saatleri arasındaydı” diye konuştu.

Karşılamama iddiasına yanıt

Asbaşkan Ömer Temelli, bazı Galatasaraylı yöneticilerin “Bizi karşılamadılar” sözüyle ilgili şunları söyledi: “Stada geldiklerinde Yalçın Haker ile karşıladık. Fatih hocayla da aramızda hoş bir sohbet oldu. Ben daha sonra karşı tribüne geçtim. Ali Dürüst’e de ‘Bir sıkıntı olursa mutlaka haber verin’ dedim. O da teşekkür etti. Irkçılık palavralarının yanında bu ufak bir şey ama bu bile yapılıyor.”

Fenerbahçe’den jet açıklama

Sosyal medyaya düşen görüntüler sonrası, Fenerbahçe’nin resmi sitesinden yeni bir açıklama yapıldı. “Resmi niteliğinden şüphe duyulmayacak görüntü ve belgelerin varlığı halinde en sert tedbirler alınacağı şüphesizdir” ifadesinin kullanıldığı açıklamanın özeti şöyle: “Basın toplantısında, ırkçılık algısı kesin bir dille reddedilmiş, bu yöndeki tavrımız açık ve net olarak ortaya konmuştur. Toplantıda sadece kaynağı, sıhhati ve aktörleri belirli olan görüntü ve kişilerle sınırlı kalınarak çok tehlikeli sonuçlara ulaşabilecek bu algı bertaraf edilmeye çalışılmıştır. Sosyal medya ekseninde kaynağı, sıhhati ve amacı bilgimiz dahilinde olmayan bir takım görüntüler kamuoyuna servis edilmiştir. Resmi niteliğinden şüphe duyulmayacak görüntü ve belgelerin varlığı halinde, Fenerbahçe’nin en sert tedbir ve kararları alacağı şüphesizdir.”

Bu da fotoğrafı!


Basın toplantısından kısa bir süre sonra internete düşen bir videoda Galatasaraylılar ısınırken, tellerin üzerine çıkmış birkaç taraftarın sahaya doğru bir şeyler salladığı görülüyor. Ancak o anlarda foto muhabirimiz Murat Akbaş’ın çektiği bu fotoğraf, “Sindirim rahatsızlığı geçirdim” diyen o taraftarın doğru söylemediğini ispatlıyor!

Haberin Devamı
YORUM YAZ