MENÜ

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başlıyor

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında 49'uncusu düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun basın toplantısı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başlıyor

Spor dünyasının ve medya mensuplarının ilgisinin yoğun olduğu toplantıda TUR 2013'ün parkur ve takım bilgileri, 2013 yılında yapılan yenilikleri ile "TUR"a katılacak yıldız sporcuların bilgileri paylaşıldı. 8 etapta, 25 takımdan 8'er sporcunun mücadele edeceği 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu - "TUR 2013", Alanya'dan İstanbul'a toplam 1.204 km boyunca nefes kesen bir mücadeleye sahne olacak. "TUR 2013"e, Alanya, Antalya, Elmalı, Göcek, Marmaris, Bodrum, Selçuk, Kuşadası, İzmir ve İstanbul ev sahipliği yapacak. "TUR"un yeni etabı olarak rotaya dahil edilen Bodrum-Selçuk etabı sonunda bisikletçiler Meryem Ana Tepesi'ne tırmanacak. Asya'dan Avrupa'ya dünyanın yegane "Kıtalararası Bisiklet Turu" olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 49. yılında "Turkuaz Rekabet" sloganı ile yapılıyor. Tur, Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca ilerleyerek, görkemli finişe ev sahipliği yapacak olan İstanbul'un tarihi yarımadasına uzanacak.

Dünyaca ünlü takım ve bisikletçilerin yer aldığı 200 profesyonel pedalın Alanya'dan İstanbul'a rekabetine 250 araçlık ve 1.200 kişilik konvoy eşlik edecek. TRT ve Eurosport başta olmak üzere dünyanın birçok önemli kanalında 8 gün boyunca toplamda 90 saatin üzerinde canlı ve banttan yayın gerçekleşecek. 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile aynı zamanda Türkiye'nin doğal ve tarihi güzellikleri dünyaya tanıtılacak.

TRT, "Turkuaz Rekabet"i 4 ekran üzerinden de yayınlayacak. Dileyen televizyonundan, dileyen bilgisayarından, dileyen akıllı telefonundan dileyen de TUR'u tablet bilgisayarından izleyebilecek. 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, "TUR"un resmi web sitesi www.tourofturkey.org üzerindeki Twitter adresinden de dakika dakika takip edilebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen "TUR", Cumhurbaşkanlığı'nın değerli himayesinde düzenleniyor. Spor Toto, İddaa, TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu kurumlarının destekleri ile düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 2013 yılında ana sponsoru geçen yıl olduğu gibi Türk Hava Yolları. Türk Hava Yolları "Presented By" konumuyla da "TUR"un lider formalarından tırmanış formasının da sponsoru. Co-sponsorluğunu Türkiye'nin bisiklet markası Salcano Bisiklet'in yaptığı "TUR 2013"ün tanıtım sponsorları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Spor A.Ş. ve Türkiye Spor Yazarları Derneği. "TUR 2013"ün hizmet sponsorları ise Shimano, Sırma Su, Torku, Kipeo, CST Tires ve ON İletişim.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün değerli himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz ve Türkiye Bisiklet Federasyonumuz tarafından bu yıl 49. kez düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı öncesinde çok önemli bir kilometre taşı olacak. Dünya spor otoritelerinin gözü 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda olacak. 2.HC kategorisinde yer alan ve dünyanın sayılı organizasyonlarından olan "TUR"a, kategorisi gereği dünyadaki 39 profesyonel takımın katılma hakkı var. Profesyonel olmayan takımların katılamadığı bu organizasyona başvuran profesyonel takımlar arasından 25 takım seçilmiş durumda. "TUR"un rotasında her yıl değişiklikler yaparak hem yarışın rekabetini artırıyor, hem de ekiplerin dinamizmini koruyarak seyri keyifli ve rekabet kalitesi yüksek, heyecanlı bir yarış olmasını hedefliyoruz. Ayrıca her yıl parkurumuza farklı bölge ve güzelliklerimizi ekleyerek, her turistik bölgemizin ülkemizin tanıtımdan pay almasını planlıyoruz. 2013 yılında "TUR"un yeni etabı olarak rotaya dahil edilen Bodrum-Selçuk etabı sonunda bisikletçiler Meryem Ana Tepesi'ne tırmanacak. Geçtiğimiz sene eklediğimiz Elmalı tırmanışı yanı sıra bu yıl Meryem Ana Evi'ne çıkan yokuşun tırmanılmasıyla yarışın zorluk derecesi de artırılmış olacak. Mavi yolculukların başlama noktası olan Göcek'i de bu yıl parkura dahil ettik. Böylece Göcek'in büyüleyici doğasını da tüm dünyaya izlettirmek istiyoruz."

Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tarihimizin en büyük ülke tanıtım kampanyalarından birisi olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, tüm dünyada 13 saati naklen olmak üzere 90 saatlik yayınla, ülkemizin tarihi, turistik noktalarını ve doğal güzelliklerini son derece kaliteli bir çekimle 330 milyon eve ve 1 milyardan fazla insana ulaştırıyor. "TUR" sırasında büyük bir özveriyle ellerinden gelen her türlü yardımı bizlerden esirgemeyen valiliklerimiz, belediyelerimiz, emniyet müdürlüklerimiz, karayolları ve sağlık ekipleri, gönüllülerimiz, organizasyon ekibimiz ve vatandaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Yine TUR öncesi ve sırasında haberleri ile "TUR"a yer veren değerli medyamız en büyük güç kaynağımız oldu. Her birine tek tek teşekkür etmek istiyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e, Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a, destekçilerimiz Spor Toto, İddaa, TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Başbakanlık Tanıtma Fonu'na, ana sponsorumuz Türk Hava Yolları ile co-sponsorumuz Salcano Bisiklet'e, tanıtım sponsorlarımız; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Spor A.Ş. ve Türkiye Spor Yazarları Derneği ile hizmet sponsorlarımız Shimano, Sırma Su, Torku, Kipeo, CST Tires, ON İletişim'e de değerli katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."

Kamera:Atilla ÖZDEMİR/İSTANBUL DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ