MENÜ

Tüm dünyadan saygı duruşu

İspanyolu, İtalyanı, İngilizi, Fransızı, Çinlisi, Amerikalısı... Dünyanın neresinde spor medyası varsa, dün orada manşet Galatasaray'dı. Taraftarıyla, takımıyla, hocasıyla Sarı-Kırmızılılar, 7 kıtanın saygısını kazandı

Tüm dünyadan saygı duruşu

Galatasaray’ın Real Madrid karşısındaki gurur gecesi, tüm dünyadaki spor medyasında geniş yankı uyandırdı. İspanyol gazetesi Marca, ‘Cehennem meleği’ manşetiyle Ronaldo’nun gollerine atıfta bulundu ve “Cristiano, Galatasaray mucizesini engelledi” yorumunu yaptı. AS gazetesi, ikinci yarıda uyuyan Real Madrid’in iyi bir ders aldığını belirterek, “19 dakikalık gergin geceyi Ronaldo’nun golü bitirdi” ifadesine yer verdi. El Pais, “Madrid için korku, Malaga için dram” manşetini atarken, El Mundo’nun başlığı, ‘Gereksiz korku’ydu. Barcelona’ya yakınlığıyla bilinen gazetelerden El Mundo Deportivo, “Madrid, vücudundaki korkuyla birlikte yarı finalde. Galatasaray öyle bir bastırdı ki, Real Madrid sahasından çıkamadı” yorumunu yaptı. Sport’un başlığı da, “Galatasaray, Real Madrid’in rengini kaçırdı” şeklindeydi.

‘Böyle rezillik görülmedi’


İtalyan basınında Real Madrid hakkında, “Böyle rezillik görülmedi” yorumu öne çıktı. La Gazzetta dello Sport, Galatasaray ve Fatih Terim’e övgü yağdırdı, Drogba için, “Emekliliğe ayrılmış gibi çok acı çektikten sonra, topuğuyla harika bir gol attı. İlizyon gibiydi” diye yazdı. Tuttosport’un yorumu ise “Galatasaray şov yaptı ama Real tur atladı. Fatih Terim’in çocuklarının başı dik. Bu bir Türk saldırısı mı” gibi ifadelere yer verdi. Maçı İngiliz kanalı için yorumlayan Roy Keane, Gareth Southgate ve Lee Dixon ise Sneijder, Drogba ve Eboue için, “Üç futbolcuya yaşlanmış şöhretler dedik, üçü de gol attı. Biz bu işi bilmiyoruz galiba” esprisini yaptı.

‘Ben senin Real’e 5 gol atma ihtimalini sevdim’

Real Madrid maçının ardından internet siteleri ve twitter’da yapılan yorumlar da hayli ilginçti. Bunlar arasında ön plana çıkan ifadelerden biri, “Ben senin Real Madrid’e 5 gol atma ihtimalini sevdim” olurken, günün dikkat çeken diğer yorumlarından bazıları şöyleydi: “Bu korku sana yeter Madrid”, “Türk futbolunun devrimcisi Galatasaray”, “Real Madrid’e 3 atan, 3.5 attıran tek takım, Galatasaray!”, “Mourinho’nun ‘Doğrusunu söylemek gerekirse korktuk’ dediği bir takımın taraftarı olmak ne büyük gurur”, “Kim yaptı diye soran olursa, ‘Galatasaray’ dersiniz!”

Haberin Devamı
YORUM YAZ