MENÜ

Hakan Şükür: Ben Türk değilim

Hakan Şükür, Burdur ziyaretinde zihinsel engellilerden oluşan 'Bizim Çocuklar' futbol takımıyla maç yaptı. Bir çocuğun sorunu yanıtlayan Şükür, "Ben Arnavut'um Türk değil" yanıtını verdi.

Hakan Şükür: Ben Türk değilim

Ak Parti Milletvekili Hakan Şükür, Burdur ziyareti kapsamında protokol üyeleriyle birlikte zihinsel engellilerden oluşan 'Bizim Çocuklar' futbol takımıyla maç yaptı. Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda yapılan maçta, Hakan Şükür ilk yarıda protokol üyelerinin takımında yer aldı. Şükür ikinci yarıda ise Bizim Çocuklar Takımı'nın formasını giyerek protokol üyelerine karşı oynadı. Karşılaşmayı, Bizim Çocuklar Takımı 8-3 kazandı. Karşılaşmanın ardından Vali Nurettin Yılmaz, Şükür'e Burdur'un da plaka numarası olan 15 numaralı milli takım forması hediye etti.

Hakan Şükür daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Medya ve Spor Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. Şükür, söyleşide, futbol ve siyasi hayatındaki anılarını anlattı.

Dünya karmasıyla jübile

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Hakan Şükür, Galatasaray'da kendisine jübile yapılmamasının hatırlatılması üzerine, "Ayrılacağımı bilseydim güzel ayrılırdım. En azından çocuklarıma güzel bir hatıra bırakırdım. Bu açıkçası beni daha çok üzdü. Jübile yapılmayabilir, ama bir hayır kampanyasına dönüştürülecek bir etkinlik yapılabilirdi. Dünya karması ile bunu yapmayı düşünüyorum. Geliri bağışlanmak üzere" dedi.

Ben Arnavut'um

Bir öğrencinin Kürt sorunuyla ilgili sorusu üzerine Hakan Şükür şunları söyledi: "Bugün yapılmak istenenleri hiç kimsenin kenara atmaması lazım. Ama buradan güç alan başka düşünceler de var. Yani bunun böyle olmasını istemeyen düşüncelerde var. Bizim hassasiyetlerimiz belli. Ülkeyi, bütünlüğü, mezhebi, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, beraber yaşama, beraber bazı şeyleri çözme adına çok önemli. Bugün çok net görüyorsunuz kamuoyunda. Kolay bir süreç değil. Sizin attığınız adımlara ne kadar adım gelecek onu hep beraber göreceğiz. İnşallah daha sık beraber olur, daha fazla sorunlarımızı konuşup bu dostluğu kardeşliği pekiştirmek istiyoruz. Başta Kürt kardeşlerimizle olmak üzere. Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlükte maalesef oldu. Bunları yönetmek çok zor. Herkes bir hak arayışı içinde oldu. Bunları devlet olarak vermek ve kafa yormak, bunlarla ilgili çalışma yapmak zorundasınız. Bugünün iktidarı olarak bizde bunu yapıyoruz."

Galatasaray'ın yeni transferleri Didier Drogba ve Wesley Sneijder'i de değerlendiren Şükür, "Çok kaliteli iki oyuncu. Renk kattılar. Umarım çok başarılı olurlar. Ülkemizdeki diğer gençlere de örnek olurlar çünkü uluslararası çok önemli oyuncular. Ben ikisi de beğeniyorum. Ama performansları ne olur hep beraber göreceğiz" dedi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ