MENÜ

Ankara'da güvenlik alarmı

Türkiye Spor Toto Süper Lig'de bu hafta oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında Ankara emniyeti, büyük maçlardaki uygulamasından daha farklı emniyet tedbirleri alacak.

Ankara'da güvenlik alarmı

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Beşiktaş-Ankaragücü karşılaşmasında yaşanan olayların ardından Ankara'da oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı için özel güvenlik önlemleri alınacak. Ankara'ya gelmesi muhtemel Beşiktaş taraftarları ve Ankara'da karşılaşmayı izlemeye gelecek olan taraftarlar ile Ankaragücü taraftarları arasında herhangi bir olayın yaşanmaması için stadyuma yakın sokaklarda önlem alınacak.

3 AYRI NOKTADA BARİKAT OLACAK VE 1200 ÇEVİK KUVVET, 400 DE ÖZEL GÜVENLİK GÖREV ALACAK
Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında Ankara emniyeti, büyük maçlardaki uygulamasından daha farklı emniyet tedbirleri alacak ve üç ayrı noktada barikatlar olacak. İlk barikattaki kontrollerde biletsiz taraftar içeri alınmayacak ve üst araması yapılacak. İkinci barikatta ise emniyet güçleri tekrar kontrol yapacak. Üçüncü barikat ise stada giriş turnikelerinde olacak. Alkollü ve biletsiz hiçbir taraftar alınmayacak. Ankara emniyeti ise stat dışında 1200 personel ile önlemler alacak. Özel güvenlik ise 400 kişilik bir ekip ile görev yapacak.

ANKARA EMNİYETİ VE HALK SAĞLIĞI EKİPLERİ ORTAK HAREKET EDECEK
Spor Toto Süper Lig 16. haftasında yapılacak Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında bugüne kadar kapalı alanlarda sigara içilmesine uygulanan ceza işlemlerinde Ankara emniyeti ile Ankara Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri farklı bir uygulama yapacak. 5326 kabahatler kanununun 39. maddesine göre uygulanan kapalı alanlarda tütün yasağına uymayanlar hakkında uygulanan 83 TL'lik ceza uygulamasında Ankara'da oynanan karşılaşmalarda bugüne kadar 10 bin TL civarında ceza kesildi. Kısa bir süre önce Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve iki yöneticiye de bu ceza işlemi uygulanmıştı. Bu hafta ise Ankara Emniyeti ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri farklı bir uygulama yapacak. Ekipler, taraftarların arasına girerek önce sağlıkla ilgili zararları anlatacak ve emniyet ekipleri ile birlikte, sigara içenlere 83 TL ceza işlemi uygulanacak.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ