MENÜ

"Yılın en iyi ilk 11'i"

FIFA, dünyada "Yılın En İyi İlk 11'i" ödülü için oylamaya sunulacak 55 kişilik listenin 15 orta saha oyuncusunu açıkladı.

"Yılın en iyi ilk 11'i"

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), dünyada "Yılın En İyi İlk 11’i" ödülü için oylamaya sunulacak 55 kişilik listenin 15 orta saha oyuncusunu açıkladı. Listede, Real Madrid’li futbolcu Mesut Özil de yer aldı.

FIFA’nın internet sitesinde yer alan habere göre, FIFA ve FIFPro (Dünya Oyuncular Birliği), bu yılın en iyi ilk 11’inin seçilmesi için 55 kişilik listenin 15 kişilik orta saha oyuncusunu belirledi. Listenin tamamı, 29 Kasım Perşembe günü Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek bir basın toplantısında açıklanacak.

Listede yer alan 5 kaleci ile 15 forvet oyuncusu ise daha önce açıklanmıştı.
Tüm dünyadan yaklaşık 50 bin profesyonel futbolcunun üye olduğu FIFPro tarafından belirlenecek oylamada; 4 defans, 3 orta saha, 3 forvet ve 1 de kaleci seçilerek 2012 yılının en iyi ilk 11’i oluşacak.
Yılın En İyi İlk 11’i, 7 Ocak 2013 tarihinde İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak FIFA Altın Top (FIFA Ballon d;Or) Gala Töreni’nde açıklanacak. Galada, bayanlarda ve erkeklerde yılın en iyi futbolcularının yanı sıra, erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri de ilan edilecek. Galada ayrıca, "Yılın En İyi Golü (Puskas Ödülü)", FIFA Başkanlık Ödülü ve FIFA Fair Play Ödülü de sahiplerini bulacak.

Yedi oyuncunun İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarında forma giydiği orta saha oyuncuları arasında, Real Madridli futbolcu Mesut Özil de yer aldı.

15 orta saha oyuncusu şu isimlerden oluşuyor:
Xabi Alonso (İspanya/Real Madrid), Sergio Busquets (İspanya/Barcelona), Cesc Fabregas (İspanya/Barcelona), Steven Gerrard (İngiltere/Liverpool), Eden Hazard (Belçika/Chelsea), Andres Iniesta (İspanya/Barcelona), Frank Lampard (İngiltere/Chelsea), Luka Modric (Hırvatistan/Real Madrid), Mesut Özil (Almanya/Real Madrid), Andrea Pirlo (İtalya/Juventus), Franck Ribery (Fransa/Bayern Münih), David Silva (İspanya/Manchester City), Bastian Schweinsteiger(Almanya/Bayern Münih), Yaya Toure (Fildişi Sahili/Manchester City), Xavi Hernandez (İspanya/Barcelona)

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ