MENÜ

İki penaltımızı vermedi!

Yazarımız Serdar Tatlı, maçın olay hakemi Wolfgang Stark'ı yorumladı.

İki penaltımızı vermedi!

İlk dakikada Umut'un pozisyonunda penaltıyı vermeyen Wolfgang Stark, son dakikalarda ise ceza sahasında Aydın'a yapılan harekete 'devam' dedi, maçın önüne geçti.

Daha maçın ilk dakikasında yardımcı hakem, çizgideki ilave yardımcı ve orta hakem Wolfgang Stark’ın oluşturduğu bir üçgende, Vidic, topa sahip olan Umut’un bileğine ceza alanı içinde bastı. Yüzde 100 penaltı ve sarı kart. Arkasından Hamit ceza sahasına girerken kaleyi gördüğü anda topa vurmak üzereyken rakibinin darbesiyle hem kontrolünü kaybetti, hem topa vuramadı ve yerde kaldı. Bu da tartışmasız fauldü. Ancak bu pozisyonlara ‘devam’ diyerek daha maça başlar başlamaz direkt etki eden Alman hakem, daha zor görüş alanı içinde olan Burak’ın hareketine penaltıyı gözü kapalı ve tereddütsüz verebilme cesaretini gösterebildi. Alman hakem, Dany’nin Valencia’ya ve Elmander’in Nani’ye, yine uzatmalarda rakibinden önce davranan Aydın’a yapılan penaltıları vermedi. Bakıyoruz, maçın geri kalan bölümlerinde UEFA Finali yönetmiş ve hakemlik kariyeri açısından hiçbir şekilde endişe yaşaması söz konusu olmayan Alman hakem, oyuna hakimiyet ve cesaret olarak güven vermeyen bir yönetim sergiledi.

‘Çizgi hakemi günah çıkarttı!’

İlginç olanı da, Umut’a yapılan harekete yardım etmeyen ilave yardımcı, pozisyon ceza alanı dışında olunca Amrabat’a yapılan faulü uyararak günah çıkarmaya çalıştı. Tabii ki, verkaç yaparak attığı golle ofsayt olmadığı gibi Muslera’dan sekerek yakın mesafedeki Eboue’nin koluna çarpan pozisyonda da penaltı yoktu. Sonuçta atılacak bir golün bile son derece önem taşıdığı böylesine önem arzeden bir karşılaşmada Stark, iki takım adına da verdiği ve vermediği kararlarıyla maçın önüne geçen kişi olmayı başardı. Her ne kadar Manchester United adına vermediği penaltı pozisyonları olmuş olsa dahi Stark, temsilcimizin bu en zorlu deplasman sınavında öne geçme avantajını elinden aldı.

Serdar Tatlı

Sabıkalı hakem

UEFA, Manchester United-Galatasaray maçına Wolfgang Stark’ı atadığını açıkladığında hem İngiliz hem de Türk basını büyük tepki göstermişti. Bunun nedeni, Stark’ın özellikle geçtiğimiz sezon yönettiği maçlardaki skandal kararlar, çalmadığı düdükler olmuştu. Almanya Bundesliga’da çok kötü bir sezon geçiren tecrübeli hakem, ligde top koşturan futbolcular tarafından açık ara farkla ‘Yılın en kötü hakemi’ seçildi. Avrupa Ligi finalinde fazla sıkıntı yaşamayan Stark, kötü performansına EURO 2012’de kaldığı yerden devam etti. İspanya-Hırvatistan maçında vermediği penaltılarla turnuvaya damga vurdu. “Artık üst düzey maçlara atanmaz” yorumları yapılan Wolfgang Stark, dün geceki yönetimiyle bu yorumları haklı çıkardı.

Atakları önledi!

Alman hakem, iki takım lehine vermediği penaltı kararlarıyla geceye damga vurdu. Stark ayrıca iki takımın da birçok atağında topla giden oyuncunun önüne geçti, tehlikenin büyümesine izin vermedi! Kariyeri düşüşte olan 42 yaşındaki hakem, bu performansıyla adeta “Benden bu kadar” mesajı verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ