MENÜ

Seri zamanı

Stattaki atmosfer süper, Beşiktaş inanılmaz ateşliydi. İlk yarı çok kaçtı, ikinci bölümde Kartal, Elazığ'ın üzerine gol oldu yağdı. Necip'i, Sivok ve Hilbert izledi, İnönü'de Siyah-Beyazlılar ilk galibiyetini kazanıp, 'Ne olursa olsun yarış bensiz olmaz' dedi.

Seri zamanı



MAÇIN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN...

Kalbini geri verin!

İnönü’de önce kapalı dolardı, ardından diğer yerler. Çünkü orası, stadın kalbiydi. Cümle alemin diline doladığı besteler buradan yükselir, İngilizler’i bile hayrete düşüren desibel rekorları kırılırdı. Ama dün gece kapalı yoktu! Bu olumsuzluk sahaya da yansıdı. Tribünlerden beklenen sinerjiyi alamayan Kartal maça kolu kanadı kırık başladı! Diğer statlardan farkı kalmayan İnönü’de yönetim ne yapıp erip, kapalıyı geri dönüşüme sunmalı. Maçın sonlarına doğru, “Fikret Orman, baksana, kapalıyı satsana” diye tempo tutan taraftarlar, kapalıyı boşaltıp tepki koydular. İlk yarıda bocalayan Kartal, ikinci yarı bulduğu gollerle üç puanı, üç golle almasını bildi.

Korkak Aybaba!

Pas yüzdesi yüksek olan Beşiktaş, Elazığ karşısında aynı özelliğini sahaya yansıtmaktan uzak kaldı. Orta alanda yüreğini ortaya koyup, takımı ateşlemeye kalkışan Fernandes’e ayak uyduran olmadı. Her iki kanattan, etkili paslar gelmeyince tek santrfor oynayan Batuhan, etkisiz kaldı. “Beşiktaş, büyük takım tek forvet oynamaz” diyen Aybaba, ligin en zayıf temsilcisi karşısında, kendi kendini inkar etmiş oldu! İlk yarı Batuhan, ikinci devre da Almeida ile tek forveti bozmadı. Bu kadar olmusuzluk üst üste gelince, rakip pozisyon buldu. 26’da Sivok gole gitmekte olan Faubert’i indirdi. Hakem penaltı ve kartı atladı. 32’de ise Fernandes’in sert şutu, yan direkte patladı!

Kartal geç açıldı
İkinci yarıya tempo yaparak başlayan Beşiktaş gücü ölçüsünde mücadele etmeye çalışan rakibini sahasına hapsetti. Nitekim bu baskı gol getirdi. 49’da Fernandes’in kullandığı serbest atışa yükselen Necip, ağları havalandırdı: 1-0. Golden sonra Olcay’ın pasında Holosko bomboş durumda topu ıskaladı. Farkı artırmak için yüklenen Kartal, 63’te istediğini aldı. Fernandes’in kullandığı serbest atıştan gelen top savunmadan sekti. Pozisyonu takipe eden Sivok, o kalabalıkta golünü attı: 2-0. İkinci yarı çalışkanlığı ile dikkat çeken Hilbert 72’de takımını iyece rahatlattı. Alman oyuncu, rakipten söktüğü topla girip İvesa’yı avladı: 3-0.

Orhan Yıldırım



MAÇIN HAKEMi NE YAPTI

Sivok’un pozisyonu penaltıydı


Beşiktaş’ın 3-0’lık üstünlüğüyle sonuçlanan Sanica Boru Elazığspor karşılaşması önemli bir hakem hatasına sahne oldu. Maçın 27. dakikasında Tomas Sivok, kendi ceza alanı yayı içinde rakibini omzundan ellerini koyarak engellemeye başladı. Bu hareketi ceza alanı içerisinde devam ettirerek Elazığsporlu Julien Faubert’i yere indirdi. Yüzde 100 penaltı... Bu hareketin bir de bonusu vardı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, Beşiktaş stoperi Tomas Sivok’a bariz gol şansını engellemeden kırmızı kart gösterilmeliydi. Aynı Tomas Sivok 63. dakikada, Beşiktaş’ın ikinci golünü attı ve tabelada skoru değiştiren oyuncu olarak gecenin öne çıkan adamı oldu. Bu karar, belki de skoru değiştiren bir hal aldı. Maalesef maçlarda skor üstünlüğü oluşunca bu da hataların önüne geçiyor.

Serdar Tatlı



2

Haberin Devamı
YORUM YAZ