MENÜ

Ptt 1.lig bugün başlıyor

PTT 1. Lig'de perde bugün açılıyor. Transferler yapıldı, hazırlıklar tamamlandı. Artık futbol zamanı... İşte 18 takımın Süper Lig'e çıkmak için kıyasıya yarışacağı 1. Lig'de takımların son durumu.

Ptt 1.lig bugün başlıyor

Yeni sezona yeni bir isimle başlıyoruz. PTT belki yeni jenerasyon bilmez ama uzun yıllar Türk fubtolunda Başkent’i temsil etmiş bir kulüptü. Özellikle 3 büyüklere önemli isimler gelmişti Ankara’nın o zamanki Sarı-Siyahlı ekibinden. Daha sonra dünya değişti, Türkiye değişti ve PTT önce Türk Telekom oldu, sonrada şirket futboldan çekildi. Türk Telekom’da kapandı. Şimdi yine futbolda PTT ama bu kez 1. Lig’e sponsor olarak. Kısa bir nostalji yaparak yazıma başladım. PTT adı birden beni eski günlere götürdü. PTT’nin yine futbola bir şeklide dönmesi beni mutlu etti. Bundan sonra 3 sezon TFF 1. Ligi PTT 1. Lig olarak telaffüz edeceğiz. Lige de futbolumuza da kuruma da hayırlı olsun diyelim ve takımlarımızı size kısa kısa tanıtalım.

1461 Trabzonspor: Trabzonspor’un pilot takımı olarak bu ligde temsil edilmeleri önemli. Ayrıca başlarında Linyitspor ile çok önemli başarılar yakalayan yörenin insanı Mustafa Reşit Akçay gibi iyi bir teknik adam var. İsimlere takılmadan bakabileceğimiz bir ekip. Trabzon halkı ve Trabzonspor da sahip çıkarsa bir alt kategoride hem başarılı olurlar hem de üstteki takımlarına katkı yaparlar. Potansiyel ve yapılanma bunu başarabilcek güçte olduklarını gösteriyor. Yeter ki, üvey evlat mualemesi yapılmasın.

Adana Demirspor: Kulüp eski ama ligin yenisi. Uzun bir aradan sonra Play Off’tan PTT 1. Lig’e çıktı. Yönetimsel anlamda huzursuzlar. Yönetime muhalefet olmak takımın performanısını zedeleyebilir. Transferlere baktığımızda; hiçte küçümsenmeyecak isimlerden yeni bir kadro kuruldu. Takımı sezona Güvenç Kurtar hazırladı, ancak ilk maça Osman Özdemir ile çıkacaklar. yani dakika bir gol bir futbol deyimiyle. Taraftar bölünmezse ve tam destek verirse bu kadro iyi işler yapabilir, ancak zamana ihtiyacı var. Sezona soru işaretleriyle başlıyorlar, görüntü bu...

Adanaspor:
Geçen sezon Play-Off finalinde kaybedip, Süper Lig’in kapısından dönen Adanaspor kadrosunu büyük ölçüde korudu. Yeni gelen ismler oldukça tecrübeli ve takıma katkı yapabilcek güçte. A.Ş. yapısıyla ve Levent Eriş gibi bu ligi iyi bilen bir teknik adamla Süper Lig adayları arasında Adanaspor. Sözü fazla uzatmaya gerek yok Toros kaplanları için. Kaldıkları yerden devam ederler.

Boluspor:
Uzun yıllardır kulübü yöneten Necip Çarıkçı dönemi bitti ve yeni bir başkan, yeni bir yönetimle bu sezon yola çıktı Yarenler... Boluspor yönetimsel bir kan tazelerken teknik patronluğa tanıdıkları bir ismi, Serhat Güller’i getirdiler. Güller daha önce yapamadığını, bir final bir de yarı final oynattığı, ancak Süper Lig’in kapısından döndüğü Boluspor’u tekrar ayağa kaldırmaya geldi. Hoca o zamana göre daha tecrübeli, ancak kadroya baktığmızda önemli ismlerle yollar ayrıldı. Özellikle savunma hattının oturması için biraz zamana ihtiyaç olacak. Ferhat Kiraz, Veli Kızılkaya, Kenan Özer, Orhan Ak önemli kayıplar. Ama yabancı forvetlerin ülkemizi bilen isimler olması avantaj. Ayrıca orta alan ve savunmaya yapılan yerli takviyeler de kaliteli isimler. Uyum sorununu çabuk atlatırlarsa iddialı bir Boluspor izleriz.

Bucaspor: Abdülkadir ve Emre Güral gibi iki gol makinasını kaybettiler. Ayrıca orta alanın genç ve yetenekli oyuncusu Salih Fenerbahçe’ye gitti. Eski golcüleri Mehmet Batdal’ın yuvaya dönmesi önemli bir artı. Alt yapısına güvenen bir takım olarak sezon içinde daha iyi tanıyabileceğimizi düşünüyorum. Şimdilik orta sıraların takımı olarak gözüküyor.



Çaykur Rizespor:
Engin Korukır bu ligi iyi bilen bir teknik adam. Yıllardır teknik direktör seçimlerinde istikrarlı olamayan yönetim, bu defa tercihini böyle kullandı. Son maçta Süper Lig şansını Akhisar Belediyespor’a kaptıran Rizespor kadroyu da yeniledi. Bikoko gibi bir gol kralını kaybeden Karadeniz ekibi, eğer Jallow’a iyi bir partner yakalarsa gol sorununu çözer. Kaleden başlayarak savunma ve orta alan güçlendirildi. Rizespor’un en büyük ihtiyacı takım olabilmek. Bunu başarırlarsa, kulüp olarak UEFA kriterlerine uygunluğuyla ipi göğüsler... Yani un var, şeker var, yağ var helvayı yapmak kalıyor.

Denizlispor: Engin İpekoğlu bu lige ara vermiş bir teknik adam olarak göreve başladı. Geçen sezonki kadro hemen hemen yenilendi ama hala transfere ihtiyaçları var. İlk izlenim henüz lige tam olarak hazır olamadıkları. Geçen sezona kötü başlayıp daha sonra atağa kalkmışlardı. Bu sezonda aynısını yaşayacaklar gibi gözüküyor.

Gaziantep B.B.: PTT 1. Lig’de her zaman çekinilen ve iddialı olmuş bir ekipti. Sürprizleri ve dış sahayı seven bir takım olarak yeni sezonda oldukça yenilendi. Mütevazı kulüp anlayışını değiştirmeyen Gaziantep ekibi önemli ismilerini kaybetmesine rağmen yerlerini doldurmada agresif olmadı. Bu sezonu ligde kalmaya çalışarak geçirecekler. Aslında hazırlık maçlarında oldukça başarılı sonuçlar aldılar ama resmi maçlarda ne olur bilinmez.

Göztepe: Hüseyin Kalpar bu sezon asıl sınavını verecek. Tecrübeli teknik adam savunmaya, orta alan ve hücuma güçlü takviyeler yaptı. Göztepe’nin zamana ve sabıra ihtiyacı var. Taraftar takımın arkasında durursa, sabrederse Hüseyin Kalpar bir şirket takımı olan Göztepe’yi hedefe taşır.

Karşıyaka: Her sezona iştahlı başlayan ama sonunda hayal kırıklığı yaşayan Karşıyaka, bakalım yeni sezonda ne yapacak. Teknik direktörlüğe Yücel İldiz’i getirip daha sonrasında olumsuz ortam nedeniyle hocanın istifası kulüp adına kırık nottu. Şimdi içlerinden biri olan Cihat Arslan’la yola çıktılar. Kötü transferler yapmadılar ama takımın havaya, taraftarın da takıma inanmaya ihtiyacı var. Eğer bu iklimi sağlayabilirlerse iddialı olabilirler. Maddi anlamda kimlerin sahip çıktğı bile pek belli olmayan Karşıyaka’nın önce kafalardaki belirsizliği kaldırması lazım.

Kartalspor:
Orta sıraları hedefleyen ve iyi bir iç saha takımı olmayı düşünen bir yapıdalar. Besim Durmuş kulübun içinden gelen bir teknik adam olarak sorunları biliyor ve oyuncularını da tanıyor. Eğer uyum sorununu çabuk aşarlarsa yine korkulan bir ekip olurlar. Gelen giden dengesine baktığımızda; bölgelere göre artı ve eksiyi yaşıyorlar.

Erciyesspor: Zaten güçlü bir yönetime sahipti ama iyi bir kadro kuramamışlardı. Bu sezon yönetim kesenin ağzını açtı ve iyi bir kadro kuruldu. Erciyesspor uzun bir aradan sonra yine Süper Lig’e dönmek için yola çıkıyor. Osman Özköylü gibi Elazığspor’u nereden nereye taşıdığını bildiğimiz bir teknik adamla Süper Lig’e yelken açarlar.



Konyaspor:
Torku ile birleşip maddi anlamda çok güçlenen Konyaspor’u tecrübeli teknik adam Hüsnü Özkara ile şampiyonluk adayları arasında sayabiliriz. Kentin özlemi ve potansiyeline bakarsak daha önce Özkara ile bu tatmış olan Konyaspor’un iddialı olmaması için bir sebep yok.

Manisaspor: Süper Lig’den düştüler ve PTT 1. Lig’de yepyeni bir kadro ile mücadele edecekler. Yönetimsel anlamda olumlu bir görünümleri var. Maddi bir sıkıntı olmayacağını gösteriyor. Ege ekibi yeniden Süper Lig hesapları yapsa da yeni bir ekip olmanın sıkıntısını yaşayabilir.

Ankaragücü: Başkent ekibi için söylenecek fazla bir söz yok. Tek gücü taraftarı kaldı. Kulübün yeni sezona eksi 6 puanla başlaması bile herşeyi anlatıyor. Üstelik geçen sezon Süper Lig’de mücadele eden kadro bile ellerinde kalmadı transerleri de yok. Efsane futbocuları Yılmaz Özlem bir anlamda vefa örneği vererek bu takımın başında mücadele verecek.

Samsunspor: Süper Lig’den borçlarıyla düşen Samsunspor kadroyu da dağıttı. Erhan Altın hedefi ve heyecanı olan bir teknik adam, ancak kadroya baktığımızda; hedefin ligde kalmak olduğunu çok açık görüyoruz. Kentin potansiyeline göre ters orantılı bir durum var ortada işleri zor olacak.

Şanlıurfaspor: Çıkarken bir üst ligde oynayabilecek bir kadroya sahiptiler. Bu kadro korundu ve önemli isimlerle de takviye edildi. Teknik direktör Kemal Kılıç’ın yine takımın başında olması önemli bir artı. Eğer yönetimsel bir kriz olmazsa Elazığspor’un üst üste yaşadığı başarıyı yaşayabilirler.

Tavşanlı Linyitspor: Levent Devrim geçen sezonun devre arasında takımın başına gelmiş ve düşer denilen takımı ligde bırakmayı başarmıştı. Tecrübeli hoca yine takımın başında ve kadroyu korumuş. Abartılı olmayan takviyelerle de güçlenmiş. Düzgün kulüp yapısıyla korkulu rüya görmezler yeni sezonda...

Günün programı

PTT 1. Lig’de ilk düdük bugün saat 16.00’da Bolu’da çalacak. Yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken Boluspor, sahasında Adana Demirspor’u konuk edecek. Maç TRTSPOR’dan canlı yayınlanacak. Saat 20.00’de ise Süper Ligden düşen Samsunspor evinde Kütahya temsilcisi Tavşanlı Linyitspor’u ağırlayacak. PTT 1. Lig’de 43 yıllık tarihinde ilk kez mücadele edecek olan Şanlıurfaspor da saat 20.00’de Adana 5 Ocak Stadı’nda Adanaspor’la kozlarını paylaşacak. Adanaspor-Şanlıurfaspor karşılaşması TRT Web TV’de izleyenlerle buluşacak.

Tunç Kayacı

3

Haberin Devamı
YORUM YAZ