MENÜ

Bomba gibi iki basın toplantısı geliyor

Hürriyet Gazetesi ayzarlarından Ertuğrul Özkök, Aziz Yıldırım'ın evine konuk oldu, izlenimlerini yazdı.

Bomba gibi iki basın toplantısı geliyor

İşte Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan bugünkü yazısı;

Aziz Bey yaşlanmamış, gençleşmiş dün sabah Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’la kahvaltı ettik. Yanımızda sadece eşi ve baldızı vardı. Yeni evlerine ilk olarak önceki gece geçmişler. Ev, son günlerin en sıcak konusunu oluşturan Sevda Tepesi’ne yukardan bakıyor. Tam karşıda ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü görünüyor.

FENERBAHÇELİLERE GÜZEL HABERİ VEREYİM

Önce Fenerbahçelilere iyi haberi vereyim.Yıldırım dün tahliye edilirken, çok yorgun görünüyordu. Saçları iyice ağarmış, yaşlanmış, kilo almış gibi bir hali vardı. Dün sabah gördüğüm insanın, o görüntülerle uzaktan yakından ilgisi yoktu. Hatta şunu söyleyebilirim. Aziz Yıldırım, geçen yıl 3 Temmuz günü gözaltına alınırkenki halinden bile genç ve diri görünüyor. Yüzü gayet iyi. Kilo falan almamış. Aziz Yıldırım savaşçı bir insandı. İçerden daha savaşçı bir insan olarak çıkmış.

TEK KİŞİLİK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ GİBİ ÇALIŞACAK
Önümüzdeki günlerde iki veya üç basın toplantısı yapacak. Bunların içeriğini bana anlattı ama yazılmamasını istediği için yazmıyorum. Bu toplantılar hakkında aldığım izlenim şöyle; BİRİNCİ basın toplantısı, polis, savcılar, hâkimler ve cezaevi şartlarıyla ilgili olacak. Özellikle polisin uygulamalarına karşı çok tepkili .Anladığım kadarı ile, bundan böyle tek kişilik bir “sivil toplum örgütü” gibi mücadele edecek. Poliste, yargıda yapılan haksızlıkların ortadan kaldırılması için elinden geleni yapacak.

GÜLEN HAREKETİNE CEMAAT DENMESİ YANLIŞ
Özellikle Fethullah Gülen’e çok öfkeli. Görüşlerini hiçbir sansüre tabi tutmadan, isim vererek, açıkça söylüyor. Onlar hakkında “cemaat” kavramının kullanılmasına içerliyor. O yüzden bizzat Gülen’in adını vererek tarif ediyor. İçerde bu konuda epey de çalışmış. Yakınları,
bu konuda konuşmamasını tavsiye ediyorlar. “Herkes susmuş, kenara çekilmiş, bir tek biz mi mücadele edeceğiz” diyorlar. Onun görüşü ise şöyle: “Tek başıma kalsam da mücadele edeceğim. Bu yargılamalar artık Türkiye’nin meselesidir.”Başbakan Erdoğan’ı ayrı bir yere koyuyor. Onunla bir meselesi yok gibi konuşuyor. Basın toplantısının havasına gelince...Görüşlerini sakin bir dille anlatmaya kararlı. Kırıcı değil, yapıcı bir eleştiriyi tercih edecek gibi görünüyor.

KULÜPLE İLGİLİ BOMBA GİBİ KARARLAR GELİYOR
İkinci basın toplantısı ise şike konusuna ayrılacak.Hukuk danışmanları daha şimdiden, kararlarda çok ama çok vahim 3 adli hata tespit etmişler. Üçüncü basın toplantısı konusunda henüz kararlı değil. Bu toplantının konusu, Fenerbahçe’nin geleceği ile ilgili olacak.“İçerde Fenerbahçe konusunda çok çalıştım. Planlarım hazır” diyor. Bunları anlattı ama yazılmasını istemedi. Bana göre, spor basınının manşetlerini en az bir hafta dolduracak malzeme var.

Anladığım kadarıyla, Aziz Yıldırım önümüzdeki dönemde sadece sporun değil, aynı zamanda siyasetin de önemli figürlerinden biri olacak. Eve geldikten sonra çok sayıda insan aramış. Saydığı isimler arasında Süleyman Demirel ve Deniz Baykal vardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ