MENÜ

Türk kadının gücü

2012 Londra Oyunları'na birçok dalda ilk kez katılmayı başaran Türkiye, ayrıca 47 kadın sporcunun katılımıyla da rekor kırmıştı. Son olarak Potanın Perileri'nin de Londra vizesi alması, bu sayıyı 59'a çıkardı.

Türk kadının gücü

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına az bir süre kala şimdiden kadın sporcularımız organizasyona damgasını vurdu. Olimpiyatlarda takım sporlarındaki 52 yıllık hasreti dindiren Filenin Sultanları’nın (12) yanı sıra, badminton, okçuluk, cimnastik, güreş, judo, masa tenisi ve yelkende 1’er, tekvando, yüzme ve atıcılıkta 2’şer, halterde 4, atletizmde ise 18 kadın sporcuyla boy gösterecek Türkiye’nin yüzünü son olarak da kadın basketbolunda Potanın Perileri (12) güldürdü.

Erkekleri ilk kez geçtiler

2004 Atina Olimpiyatları’nda 21 kadın sporcuyla bu alandaki en yüksek rakamına ulaşan Türkiye, Londra için bu sayıyı şimdiden ikiye katladı. Türk kafilesine Potanın Perileri’nin de eklenmesiyle, Londra’ya gidecek kadın sporcu sayısı 59’a çıktı. Bu sonuçla Türkiye ilk kez olimpiyatlarda erkeklerden çok kadın sporuyla temsil edilmiş olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ