MENÜ

"Beşiktaş'a da sorun olur"

Ünal Aysal Ankara'da Bakan Suat Kılıç ile görüşmesinin ardından çok özel açıklamalarda bulundu.

"Beşiktaş'a da sorun olur"

LİG TV'ye açıklamalarda bulunan Galatasaray başkanı Ünal Aysal, Hamit Altıntop konusuna da değindi. Hamit'in Galatasaray'da oynamak için daha fazla fedakârlık yapması gerektiğini, Real Madrid ile Galatasaray'ın her konuda anlaştığını ve her şeyin Hamit'e bağlı olduğunu belirtirken "Galatasaray herkesin arzu ettiği seksi bir kulüp, buraya gelmek için fedakârlık yapmanız gerekir." dedi.

Galatasaray'ın çok iyi bir takım kadrosu oduğunu belirten Aysal, "Şu anda 2-3 tane pahalı oyuncu alabiliriz ama bu oyuncular takıma uyum sağlayamayabilir. Bu tür oyuncularla başarıya ulaşamazsınız. Bizim takımda herkes gol attı. Dengeli bir takımız." dedi.




Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın dün akşam geç saatlere kadar Ankara'da yoğun bir gündemi vardı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, İkinci Başkan Ali Dürüst ve Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'le beraber katıldığı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sonrasında Bolu’da saldırıya uğrayan genç voleybolcularla ve Lüksemburg Büyük Elçisi ile bir araya gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal televizyonumuza özel açıklamalarda bulundu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nın kullanımı konusunda talebin Beşiktaş’tan geldiğini belirten Başkan Aysal; “Biz kendilerine Beşiktaş’a olan bütün saygımıza ve Beşiktaş Camiası’na olan sevgimize rağmen böyle bir olayın Galatasaray’a ne kadar büyük sorunlar yaratacağını, özellikle kendi iç yapılanmamızdan dolayı bunun problemlerle dolu olduğunu, bunun Beşiktaş’a da pek fazla faydasının olmayacağını dilimiz döndüğünce anlattık. Sayın bakan bütün bu konuşmaları dinledi. Neticede karşılıklı 2 saatlik bir müzakere sonucu biz Galatasaray’ın duruşunu ve bu konudaki kati kararlılığını sonunda da tekrarladık ve oradan ayrıldık. Sayın bakana tabi teşekkür etmek lazım böyle bir ortamı sağladığı için. Beşiktaş Başkanı’na da anlayış gösterip bu talebi geri çekme nezaketinde bulunacağını tahmin ettiğim içinde buradan teşekkür ediyorum. İnşallah yolumuza bundan sonra dosthane bir şekilde devam ederiz. Beşiktaş’a da bu sene iyi bir sezon diliyorum” ifadelerini kullandı.

Umut Bulut transferini değerlendiren Başkan Ünal Aysal; “ Zaten bu konuda bir mütabakatımız vardı. Ama bunun kiralık değil de satın alma şeklinde olması için çalıştık. Onun için bir kaç gün geciktirdik ama bunun biraz zaman alacağını düşündüğümüz için kira anlaşmasını bugün neticelendirdik. Ama ileride tahmin ediyorum satın alma işlemi de gerçekleştirilebilir zaman içinde” şeklinde konuştu.

Lüksemburg Büyükelçisi ile görüşmesine de değinen Galatasaray Başkanı Aysal; “Lüksemburg ilk defa Ankara’da büyük elçilik açtı. Galatasaray olarak bizim bu frankafon ülkelerle çok yakın bir dostluğumuz var. Onlara ev sahipliyi yapıyoruz. Bu akşam sayın Lüksemburg büyük elçisi ile birlikte içerde yemek yiyorum. Böylece iki taraf arasında gidip geliyorum bir anlamda. gayet sıcak bir ortamda geçiyor. Lüksemburg ilk defa böyle bir büyük elçilik ofisi açıyor. Onun için hepimizin ev sahipliği yapması gerekiyor. Ben de bu görevimizi yerine getiriyorum. Bu akşam sayın büyük elçiyi ağırlıyoruz. Özellikle Türkiye ve Lüksemburg arasındaki ilişkilerin ileriye dönük nasıl geliştirilebileceği konusunda kendisinin görüşlerini aldık. Oda bize sosyal konumlar üzerinde bazı sorular soruyor ilk defa Türkiye’ye gelip bu konuyu açtıkları için. Son derece dosthane bir görüş alışverişi yapılıyor. Güzel bir akşam son derece mutluyuz” dedi.

Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemıus ise “Galatasaray ailesiyle ilk defa tanışıyorum ve bundan çok çok mutlu oldum. Lüksemburg olarak Türkiye’de çok yeni bir büyük elçilik açtık geçtiğimiz eylül ayında. Galatasaray ile olan ilişkilerimiz Türkiye ile Lüksemburg arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çok çok önemli bir araç olacaktır. Bundan sonra Galatasaray’ı kesinlikle takip edeceğim. İlk fırsatta gelip Galatasaray’ın maçını seyretmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

DHA

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ