MENÜ

Eskişehirspor'un rakibi belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın yerine ülkemizi temsil edecek olan Eskişehirspor'un rakibi belli oldu.

Eskişehirspor'un rakibi belli oldu

Eskişehirspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İskoçya’nın Saint Johnstone takımıyla karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi 1. ve 2. ön eleme turu kuraları İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi. Lige 2. ön eleme turundan katılacak olan Eskişehirspor, bu turda İskoçya’nın Saint Johnstone takımıyla eşleşti.

UEFA’nın açıklamasında, Eskişehirspor’un kupaya katılmasının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) kararına bağlı olduğu ifade edildi. Kupada 1. ön eleme turu ilk maçları 5 Temmuz’da rövanşları 12 Temmuz’da yapılacak. 2. ön eleme turu ilk maçları 19 Temmuz’da, rövanşları 26 Temmuz’da oynanacak.

Kupada Türkiye’yi temsil edecek diğer takımlardan Bursaspor 3. ön eleme turunda, Trabzonspor 4. ön eleme turunda (play-off) mücadele edecek. Türk takımlarının UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalması için Eskişehirspor’un 3, Bursaspor’un 2, Trabzonspor’un 1 ön eleme turu geçmesi gerekiyor.

Başkan'dan açıklama geldi

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İskoçya’nın Saint Johnstone takımıyla eşleşmelerine ilişkin, "Bugün itibarıyla UEFA’nın internet sitesinde ve Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF), daha henüz CAS’tan bir karar çıkmadığından, Eskişehirspor eşleşen takım olarak görülüyor" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı da olan Ünal, Eskişehirspor Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, İsviçre’nin Nyon kentindeki kura çekimine Eskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün ve yöneticilerin katıldığını söyledi.

Eskişehirspor’a kurada İskoçya’nın Saint Johnstone takımının çıktığını anımsatan Ünal, şöyle konuştu:

"Onlarla karşılaşacağız. Beşiktaş’ın durumunu bekleyeceğiz. Beşiktaş’ın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) müracaatı 5 Temmuz’da görüşülecek. Bu karara göre de maçı kimin oynayacağı belli olacak. Bugün itibarıyla UEFA’nın internet sitesinde ve Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF), daha henüz CAS’tan bir karar çıkmadığından, Eskişehirspor eşleşen takım olarak görülüyor. 19 Temmuz’da bu maçı Türkiye’de oynanacak şekilde takımımız topbaşı yaptı. 1-2 oyuncumuz birkaç gün özel izin istemiş. Onlar da takıma katılacak."

Ünal, bir gazetecinin "Saint Johnstone maçının Eskişehir’de oynanması için bir müracaat var mı?" sorusu üzerine, "İlk maç Türkiye’de yapılacak. Rövanş, İskoçya’da oynanacak. 5 Temmuz’dan sonra bu girişimleri gerçekleştireceğiz. CAS’ın kararından sonra maçı Eskişehir’de oynama talebimiz olacak. TFF’nin ve UEFA’nın bu konuda bize yardımcı olacağına inanıyoruz" dedi.

"Herhangi bir oyuncuyu satma niyetinde değiliz"


Bir gazetecinin Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk’un takımdan ayrılmak istediği yönünde söylentilerin olduğunu hatırlatması üzerine Ünal, şunları söyledi:

"Takımımızdan herhangi bir oyuncuyu satma niyetinde değiliz. Alper, Eskişehirspor takımının 4 yıllık sözleşmeli futbolcusudur. Kendisini daha göremedim. Niyetini bilmiyorum. Gitmek istediği yönünde duyumlarımız var. Alper’in Galatasaray veya Trabzon’a gitmek istediği yönünde duyumlar alıyoruz. Kararımız takımda kadroyu bozmadan gerekli mevkilere takviye yapma yönündedir."

Ünal, transfer çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, "En kısa süre içinde listemizde olan oyuncuların transferini gerçekleştireceğiz. Beşiktaş’ın genç futbolcusu Erkut Şentürk, inşallah bugün itibarıyla Eskişehirsporlu oluyor. Beşiktaş Kulübü ile görüşme yaptık. Bir sorun yok. Erkut, uzun süreli Eskişehirspor’da forma giyecek. Bir imza töreni yapmadık. Daha önceden yaptığımız bir ön protokol söz konusuydu" diye konuştu.

Eskişehirspor topbaşı yaptı


Bu arada, Eskişehirspor yeni sezon hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde tesislerde toplanan futbolcular, topbaşı yaptı. Sezonun ilk antrenmanına kırmızı-siyahlı takımın yeni transferleri Serol Demirhan, Ruud Boffin, Mehmet Güven, Aytaç Kara, Ufuk Budak ve Erkut Şentürk de katıldı. Koşuyla başlayan antrenmanda futbolcular, ısınma ve esneme çalışmaları gerçekleştirdi. Yanal’dan izin alan futbolcular Dede, Kamara ve Diego, antrenmana katılmadı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ