MENÜ

Krallar gibi

Çinliler, İtalya Süper Kupası'ndan sonra İspanya Süper Kupası'na göz dikti. Bu konuda İspanya Futbol Federasyonu ile 5 yıl için 40 milyon Euro'luk anlaşma yapıldığı, finale kalacak takımlara 10'ar milyon verileceği bildirildi.

Krallar gibi

Dünyanın en iyi iki takımı olarak gösterilen Barcelona ve Real Madrid’in İspanya dışında da hayranları oldukça fazla... Elbette bu popülerlilik, onların herkesin sevgilisi haline getiriyor. Özellikle Uzak Doğu ekipleri, bu iki takıma büyük sempati duyuyor. İşte bunu fırsat bilen yatırımcılar, iki ekibi bir şekilde ülkelerine getirmeye çalışıyor. Çin’de sporla ilgili organizasyonlar yapan United Vansen International Sport Şirketi, İspanya Futbol Federasyonu ile anlaşma yapıp, 2013’ten itibaren İspanya Süper Kupası maçlarının burada oynanması için anlaşmaya vardı. Hem Marca hem de AS gazetelerinden çıkan haberlere göre anlaşmanın 5 yıllık olacağı ve şirketin İspanya Federasyonu’na toplamda 40 milyon Euro vereceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yine Pekin’de oynanacak

İki maç usülü olarak oynanan Süper Kupa maçları boyunca yaklaşık 2 hafta boyunca bir önceki sezonun La Liga ve Kral Kupası şampiyonları, Çin’de kalacak. Bu süre boyunca elde edilecek olan reklam ve tv gelirleri olmak üzere kupada yer alacak takımların yaklaşık 10’ar milyon Euro kazanacakları bildirildi. Bu yıl 22 ve 29 Ağustos tarihlerinde Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak Süper Kupa maçları için de Çin’in kulüplere 12’şer milyon Euro önerdiği iddia edildi. Bilindiği gibi önümüzdeki sezon öncesi Juventus-Napoli arasındaki İtalya Süper Kupa maçı, Çin’in Başkent’i Pekin’de yapılacak.

YORUM YAZ