MENÜ

Şok mesajlar

UEFA Genel Sekreteri Infantino, Şike Davası'yla ilgili kararın TFF'ye ait olduğunu söyledi ve ekledi: Sürece müdahale edemeyiz. İddialar Türkiye Ligi'nden. Bu yüzden kararları vermesi gereken de Türkiye Futbol Federasyonu'dur.

Şok mesajlar

UEFA İcra Kurulu Toplantısı’nın ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan UEFA Genel Sekreteri Infantino, Şike ve Teşvik Davası’yla ilgili de konuştu. Genelde politik cevaplar veren ve tüm sorumluluğun TFF’ye ait olduğunu belirten İtalyan futbol adamının açıklamaları özetle şöyle:

‘Kararları biz vermeyiz’

“Biz sürece kesinlikle müdahale edemeyiz. İddialar Türkiye Ligi’nden. Bu yüzden kararları vermesi gereken de Türkiye Futbol Federasyonu’dur... TFF’nin disiplin talimatlarında (58. Madde) gideceği değişiklikler bizi ilgilendirmez. Sonuçta onlar ne yapılacağını biliyor. Kendileri kararı verir, biz ise kendi disiplin talimatlarımıza göre hareket ederiz. Ancak şunu söyleyebilirim ki, şikeye karşı toleransımız sıfır.”

‘Şampiyonu TFF tescil eder’

“Geçtiğimiz sezonun şampiyonunu biz tescil etmeyiz, TFF eder. Kendileri bize Fenerbahçe’yle ilgili bilgileri verdikten sonra kuralları uyguladık ve bizim kurallarımıza göre, lig sıralamasında bir sonraki takım Şampiyonlar Ligi’ne dahil edildi. Şikenin saha içi-dışı olayına yorum yapmak yanlış olur. Size 2 örnek vereyim. 2 hakeme şike teklifi edildi ve bize bildirmedikleri için ömür boyu men cezası aldılar. Yunanistan olayında da ülke federasyonundan sonra biz de gereken cezayı verdik... Sıfır tolerans olayı budur...”

‘Bir an önce sonuçlanmalı’

“TFF şike soruşturması konusundaki kararını bir an önce vermelidir. Bunu bizim için söylemiyorum, karar kısa sürede verilirse, Türk Futbolu için daha iyi olur... Fenerbahçe’nin Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA’ya açtığı CAS davasıyla ilgili ise yorum yapamam, çünkü dava hâlâ sürüyor.”

Mehmet Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ