MENÜ

Sihirbaz jokeyin eşi asli üye adayı

Türk yarışçılığı denilince toprağı kazıp temeldeki taşlara baktığımızda orada sapasağlam ve kocaman bir taş görürüz; Özdemir Atman yazar üzerinde.

Sihirbaz jokeyin eşi asli üye adayı

Ülkemizde atçılığın gelişmesinde ve bugünlere gelmesinde en büyük pay sahiplerinden birisi olan, babasından bu yana Atatürk dönemiyle birlikte atçılığın içinde olan TJK Eski Başkanı Özdemir Atman Ağabeyimiz aramızdan ayrılalı 10 yılı geçti ama teselli ki ikiz kızları Esra Atman Özyiğit ile Begüm Atman Karataş atçılık camiasının içindeler.
Esra Atman Özyiğit asli üyeliğe daha önce seçilirken ikizi Begüm Atman Karataş ise 11 - 12 Şubat tarihlerinde düzenlenecek TJK Olağan Kongresi'nde bu onurlu unvana aday oldu.
Aynı zamanda jokey Halis Karataş'ın da eşi olan Begüm Atman Karataş 1966 İstanbul doğumlu.
İlk öğrenimini Özel Dost Koleji'nde tamamlayan Karataş, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Yedi yıl boyunca Atman Ticaret'te muhasebe servisinin başında bulunan Begüm Atman Karataş babasının vefatının ardından atçılık sektörüne daha çok eğilmiş ve son olarak Kaynarca'da eşi Halis Karataş'la birlikte yeni açtıkları modern harada yarış ve yetiştiricilik faaliyetlerine devam ediyor.
Hem kök ailesinde, hem de eşiyle birlikte kurduğu yuvada tamamen atçılığın içinde bulunan Begüm Atman Karataş'a asli üyelik yolunda başarılar diliyoruz.

Abdullah Doğan

Haberin Devamı
YORUM YAZ