MENÜ

Şenol Güneş golcülerine kavuşuyor

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 90 3. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek 2 Kasım Çarşamba günü UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Rusya'nın CSKA Moskova ile oynayacağı maç öncesi moral bulan Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş'in bir başka sevindiği konu da golcülerine devler liginde kavuşuyor olması oldu.

Şenol Güneş golcülerine kavuşuyor

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde CSKA Moskova ile yapılan ilk maça cezalı Burak, sakat Henrique’siz giden ve zorlu deplasmandan 3-0’lık mağlubiyetle dönen bordo-mavili takımın, rövanşta iki golcüsünden de faydalanacak olması moralleri daha da yükseltti.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’ndeki Athletic Bilbao ile yapılan maçta hakeme itirazları nedeniyle kırmızı kart görerek tribünlere gönderilen ardından da 2 maç ceza alan teknik direktör Güneş, ilk kez Şampiyonlar Ligi grup maçlarında iki golcüsüne de forma verme şansına sahip oldu.

75 gün sonra Avrupa sahnesinde
Trabzonspor’un 11 gol ile ligde en golcü oyuncusu olan Burak Yılmaz’ın 75 gün sonra Avrupa hasreti son bulacak. 18 Ağustos’ta UEFA Avrupa Ligi’nde Athletic Bilbao ile oynanılan maçın 6. dakikasında rakibine yaptığı faul sonrası kırmızı kart gören ve aldığı 3 maçlık cezası sona eren golcü oyuncu, bordo-mavili takım forması altında ilk kez Şampiyonlar Ligi grup maçına çıkacak.

27 Eylül’de Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Fransa’nın Lille takımı ile 1-1 biten karşılaşmada sakatlanan ve ardından ameliyat olan Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique’de, tedavisinin ardından tekrar Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilecek düzeye geldi.

Haberin Devamı

5 maç sonra formasına dünkü Gaziantepspor maçında son 15 dakikada oyuna girerek kavuşan ve golün asistini yapan Henrique de 35 gün sonra Şampiyonlar Ligi’nde görev alacak.
Brezilyalı oyuncu, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica ile 1-1 biten karşılaşmada takımının golünü kaydetmişti.

Üçü bir araya gelecek
CSKA Moskova maçı, 2 maç cezası sona eren teknik direktör Güneş, 3 maç cezası biten golcü oyuncular Burak ve sakatlığı sona eren Henrique’yi ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde bir grup maçında bir araya getirecek.

İnter ve Lile maçında cezası nedeniyle tribünden maçı izlemek zorunda kalan ve CSKA Moskova ile ilk yapılan maçta saha kenarındaki yerini alan Güneş, bu kez forvette oyuncu sıkıntısı yaşamayacak.

Güneş: "Golü buluruz"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gaziantepspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, CSKA Moskova ile tarihi bir maç oynayacaklarını vurgulayarak, "Galibiyetin morali ile bu maça çıkacağız. Daha tempolu ve zorlu bir maç olacak. Onların hücumda çabuk oynayan oyuncuları bizim için handikap. Ama rakibimiz karşısında golü buluruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ