MENÜ

Kayserispor - Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta karşılaşmasında, Galatasaray, deplasmanda Kayserispor'u 2-0 mağlup etti.

Kayserispor - Galatasaray

Haberin Devamı

Baros, Engin, Gökhan Zan sakattı, Kazım riske edilmedi. Sabri ve Servet cezalıydı. Adres Kadir Has Stadı, rakip Kayseri’ydi. Ve Cim Bom mutlak galip gelmek zorundaydı. Tam 3 oyuncunun ilk kez şans bulduğu bir 11’le sahaya ayak basan Aslan, zoru kolaya çevirdi. Elmander’in kafasıyla ilk 45’i önde kapayan Terim’in öğrencileri,
Selçuk İnan’ın klas vuruşuyla işi bitirdi. Sezonun en keskin virajlarından birini hasarsız dönen Sarı-Kırmızılılar, hem yaralarını sardı, hem de zirveye dört elle sarıldı.

Galatasaray, Kayseri’de sadece 1 kez, 1974’te yenilmiş. Son yıllarda Kayseri’den beraberliklerle dönen Cim Bom, eksiklerine rağmen beklemediği kadar rahat kazandı. Terim’in öğrencileri, özellikle maçın ilk yarısında rakibi sürklase etti. Riera ve Eboue, Galatasaray’daki en iyi maçlarını oynadı. Riera, özellikle ilk yarı mükemmeldi. Eboue de gerçek yerinde kendini buldu... Elmander özverili futbolu ile elinden geleni yaptı, golünü attı. Profesyonellik abidesi Ujfalusi geldiğinden beri tek kötü maç oynamadı, dün de iyiydi. 20 yaşındaki Semih Kaya, Gökhan Zan ve Servet kadar oynayabileceğini gösterdi. Uzun süredir 18 kişilik maç kadrosuna giremeyen Ayhan, orta sahada çok çalıştı. Sakatlanan Yekta, vasatı aşamadı... Galatasaray’ın aldığı 3 puanda, Kayseri’nin kötü performansının da etkisi vardı. Kayserispor’da iyi oynayan yoktu. Kendine, tribüne, rakibe, takımı hariç herkese oynayan Amrabat, dün Kayserispor’un mağlubiyetinde önemli rol oynadı. 39. dakikada Galatasaray, Kayserispor yarı sahasının sağında serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Riera, sağ kanattan sol ayağıyla ceza sahasına güzel ortaladı, Elmander kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 0-1 72. dakikada Elmander’in presi, Kayseri defansını panikletti. Ceza sahasından uzaklaştırmak istedikleri topu, yayın üzerinde Selçuk kaptı. Sağ ayağının içiyle nefis vurdu ve farkı ikiye çıkardı: 0-2 Kalan dakikalarda skor değişmeyince, Kayseri’de 1974 yılından beri yenilmeyen Galatasaray, maçı rahat kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Raşit Altun

Haberin Devamı

YORUM YAZ