MENÜ

NBA'de Kasım ayı iptal

Son iki haftadır olumlu olarak devam eden görüşmeler sebebiyle büyük umutlarla girilen NBA-NPBA toplantısından iyi haber çıkmadı.

NBA'de Kasım ayı iptal

NBA Başkanı David Stern, Kasım ayında NBA maçlarının yapılmayacağını ve 2011-2012 NBA sezonunun artık 82 maçtan oluşmasının mümkün olmadığını açıkladı.

İki taraf arasında son iki haftadır yapılan görüşmelerin olumlu geçmesi NBA'de normal sezonun zamanında başlayacağına dair umutları arttırmıştı. Ancak yapılan son toplantıda da basketbol kaynaklı gelirlerin paylaşımı konusunda anlaşmaya varılamayınca Kasım ayındaki müsabakalar iptal edildi. Tarafların tekrar ne zaman bir araya geleceği netlik kazanmazken, basketbol kaynaklı gelirlerin paylaşımının ücret tavanı-lüks vergisi bağlantıları ve şartlarının çözülememesi gibi birçok konunun anlaşmazlığın başlıca sebepleri olarak belirtiliyor.

NBA Başkanı Stern, Kasım ayının iptalinden başka seçenek olmadığını ifade ederek, "Bugün gelinen noktada artık 82 maçlık bir NBA sezonunu oynamak mümkün değil. Kasım ayındaki tüm maçların mecburen iptal edilmesinden başka bir seçenek yok. Bunu söylerken NBA takımlarının bulunduğu şehirlerdeki belediyelerden, o kulüplerde çalışanlardan ve salonların çevresindeki iş yerleri olan ve tüm kazançlarını NBA maçlarından sağlayan herkesten özür dileyerek bunu söylüyorum. Şu anda yeni bir toplantı içinde hiçbir girişim yok" diye konuştu.

NPBA Başkanı Derek Fisher, bir dahaki görüşmenin ne zaman olacağını bilmediğinin altını çizerek, "Toplantının kırılma noktasının ne olduğunu açıklamak istemiyorum. Bir daha ne zaman bir araya geleceğimiz konusunda da bir bilgim yok. Ama her zaman olduğu gibi biz hep buradayız, ve görüşmeleri tekrar başlatmak için hazırız" şeklinde konuştu.

NPBA Direktörü Billy Hunter ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Herkesi son iki haftadaki iyimser tavrı ve bu hafta sonuna kadar bu işin çözüleceğini düşünmesine pek katılmadığı daha önce söylemiştim. Tam bir gol atılacak son anda NBA takım sahipleri kalenin yerini değiştiriyor ve top auta gidiyor."

NBA Asbaşkanı Adam Silver da hayal kırıklığı yaşadığını dile getirerek, "Taraftarlar, ortaklarımız, sponsorlarımız ve NBA takımlarının varlığından geçimlerini sağlayan herkes adına çok üzgünüz. Sadece üzgün değil aynı zamanda hayal kırıklığı yaşadığımı söylemem lazım. Şunu da belirteyim, her iki tarafın çıkarlarını eşit şekilde kollayan, her iki taraftan eşit derecede özveri bekleyen bir anlaşmayı da sağlamak için her zaman olduğu gibi şu anda da hazırız" dedi.

NEW YORK / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ