MENÜ

İkinci Santos vakası

Sezon başında takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Cristian Baroni, Aykut Kocaman'ın değişmezleri arasına girdi. Brezilyalı oyuncu, yıldızı geç parlayan vatandaşı Andre Santos gibi sabretti ve istediğini aldı.

İkinci Santos vakası

Yabancı kontenjanına yer açmak adına takımdan gönderilecekler arasında Bilica ile birlikte adı ilk sırada anılan Cristian Baroni, Fenerbahçe’ye hayat veriyor. 2010/2011 sezonu sonunda Aykut Kocaman’ın kendisini takımda tutmak istediğini söylemesine karşın, tatil için gittiği ülkesinin yolunu buruk bir şekilde tutan Baroni, yaptığı açıklamalarda futbol yaşantısına Brezilya’da devam edebileceğinin sinyallerini vermişti. Ancak, geçtiğimiz sezon vatandaşı Andre Santos’un yaşadıklarına benzer bir süreçten geçen Baroni, sonunda Fenerbahçe’nin iskelet kadrosunda yer almayı başardı. Aykut Kocaman’la arasındaki buzları erittikten sonra müthiş bir çıkış yakalayan Andre Santos gibi yıldızı geç parlayan Baroni, bu sezon geride kalan 8 maçta da 90’ar dakika forma giyme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Frikiklerde Kaptan Alex’i geçti

Brezilyalı oyuncu öyle bir performans sergiledi ki, savunmada yaptığı katkının yanında gol yollarında da Fenerbahçe’yi sırtlayanların arasına girdi. Baroni geride kalan 8 haftada rakip filelere 3 gol bırakarak 4 gollü Alex’in ardından ikinci sırada yer aldı. Baroni’nin, Orduspor ve Beşiktaş maçlarındaki golleri, direkt olarak takıma 4 puan kazandırdı. Brezilyalı oyuncu, attığı 3 golün 2’sini frikikten kaydederken, bu sezon duran topların usta ismi
Alex de Souza’yı da geride bıraktı.

Bu sezon 3 gol atan Cristian Baroni ilk8 maçlık periyotta, takımdaki forvet oyuncularını geride bıraktı. Fenerbahçe’de Bienvenu şu ana kadar 2 gol atarken, Semih Şentürk ise henüz siftah yapmadı.

YORUM YAZ