MENÜ

Bu işte bir 'Hikmet' var!

Bu başlığı Hikmet Karaman maç kazandığında atıyorduk ama bu kez durum farklı... Tecrübeli hoca döneminde futbolu bırakan Murat Erdoğan, Karaman'ın istifasının ardından adeta yeniden doğdu

Bu işte bir 'Hikmet' var!

Başkan ve arkadaşlarının ısrarıyla tekrar sahalara dönen yıldız oyuncu, polemikten uzak durup, sisteme isyan etti ve ekledi: “Futbolcu emir altındadır ama bu aşırıya kaçtığı için pes etmiştim”

Haberin Devamı

Murat Erdoğan... Kariyerinde 14 farklı takımda forma giydi. Son durağı ise şu anda vazgeçilmezi olduğu Manisa... Bu sezon geride kalan 8 hafta sonunda oynadığı futbolla takımının başarısında önemli rol oynayan 35 yaşındaki futbolcu, Hikmet Karaman’ın Ege ekibini çalıştırdığı dönemde, sezon öncesi hazırlık devresinde futbolu bırakmıştı. Karaman’ın Manisaspor’dan ayrılmasının hemen ardından tecrübeli oyuncu tekrar formasını sırtına geçirdi. Polemiklerden uzak duran ve bu konuda yalnızca sistemi hedef alan Murat Erdoğan da konuyla ilgili FANATİK’e önemli açıklamalar yaptı.

‘Türkiye’de zihniyet yanlış’

İşte yıldız oyuncunun sözleri: “Uzun süredir futbol oynuyorum. Bir takım olaylardan sıkılmıştım. O an için doğru olduğunu düşündüğümden futbolu bırakmıştım. Mutsuz yaşamaktansa futboldan uzak durayım dedim. Neydi bu sıkıntılar? Çalışma ortamıydı. Futbolcu da emir altında çalışır. Ancak talimatlar çok aşırıya kaçtığı için insanları zor durumda bırakmamak, yüz-göz olmamak ve sürecin aleyhime işlememesini istediğimden o kararı almıştım. Herkes yorum yaptı ama ben sessiz kalmayı tercih ettim. Türkiye’de sistem de, zihniyet de yanlış. Bir anlamda bu, pes ettiğim anlamına geliyordu. Geçtiğimiz sezon da güzel bir dönem geçirmiştik. Güzelliğiyle kalsın istemiştim.”

Haberin Devamı

‘Sisteme ayak uyduramadım’

“Bizzat başkanımız ile teknik heyet ve takım arkadaşlarım tekrar dönmem için destek çıktı. Kamp dönemine katılamadım ama kısa zamanda eksiklerimi atlatmaya çalışıyorum. Fizik-kondisyonum da zamanla oturacak. Futbolun gerçekleri vardır. Teknik direktör, oyuncuyla çalışmak istemez. Futbolcu da hocasıyla. Bu çok doğal. Ben de doğru insanım demiyorum. Sisteme ayak uyduramadım.”

‘Kazandığımızda değişmeyiz’

“Manisaspor olarak ilk 4 haftada şans faktörü yanımızda değildi. Her futbolcu söyler, klişe de olmuştur, ‘bizim takımda arkadaşlık çok iyi’ diye. Ancak biz gerçekten birbirini çok seven insanlarız. İyi de bir takımız ve son 4 maçımızı da üst üste kazanarak, bunu gösterdik. Kazandığımızda değişmeyeceğiz, kaybettiğimizde de küsmeyeceğiz. Ben de takımım için elimden geleni yapacağım. Gençlere ne kadar bilgi verirsem, taraftarlara ne kadar sevinç yaşatırsam mutlu olurum.”

Haberin Devamı

Sedat Hardal

YORUM YAZ