MENÜ

"8 maçta 11 puan az"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sağlam, "Zor bir rakip ve zor bir maç bizi bekliyor" dedi.

"8 maçta 11 puan az"

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında kendi sahasında Manisaspor'u konuk edecek Bursaspor'da hazırlıklar sürüyor. Yeşil beyazlı ekibin başarılı çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam antrenman öncesi saha kenarında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Manisaspor maçını değerlendirdi. Haftasonu kendi sahalarında ve seyircileri önünde önemli bir karşılaşma oynayacaklarını belirten Sağlam, "Son haftaların çıkışta olan, iyi futbol oynayan Manisaspor'a karşı çok zor bir karşılaşma oynayacağız. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz mücadele ve futbol anlayışı ve aldığımız puanları yan yana koyduğumuz zaman tabii ki bu mücadelenin karşılığının olmadığını düşünüyorum. İnşallah pazar günü iyi bir mücadele, beraberinde iyi bir futbol ve bunun karşılığı olacak 3 puanı alacak bir oyun anlayışı ortaya koyarız. En azından Orduspor maçında kaybettiğimiz iki puanı böylelikle bir şekilde telafi etmiş oluruz. Ligin üst sıralarından uzaklaşmama adına bizim için önemli bir karşılaşma 3 puanı almak istiyoruz. Zor bir rakip ve zor bir maç bizi bekliyor" diye konuştu.

"TARAFTARIMIZIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ OLACAK"

Her zamanki gibi taraftarın desteğine çok ihtiyaçları olacağını ifade eden Sağlam, "Pazar günü inşallah güzel bir havada dolu tribünler, çoşkulu tribünler önünde oynamak istiyoruz. Taraftarımızın oluşturacağı güzel atmosfer ile beraber onların oyuncularımıza olumlu bir motivasyon kaynağı olacağınan inanıp öyle bir beklenti içinde bu mücadelinin oynanması temennimiz. Taraftarların takımlarını yalnız bırakmayacağıana yürekten inanıyorum. Takımımız eksiksiz çalışıyor. Sağlık odasında veya soyunma odazında hiç oyuncumuz yok. Bu da bizim için güzel bir olay. İstediğimiz ve uygun gördüğümüz takımla sahaya çıkmayı düşüneceğiz" şeklinde konuştu.

"UFAK DETAYLARI KAÇIRMAMAK GEREKİYOR"

Bir anlık ihmallerin neticeleri belirler bir hale geldiğini söyleyen başarılı çalıştırıcı, "Ligde bu sene öyle bir hal aldı ki, bu rakip zayıf, bu çok güçlü, bu maç çok rahat geçer denilebilecek bir ortam yok. Maçlar birbirinden zorlu hale gelebiliyor. Biz bu işte tecrübe de elde edindik. Bir anlık ihmal, çok ince detaylar artık futbolda neticeleri belirler hale geldi. O yüzden maçları kazanmak için sadece iyi mücadele ortaya koymak yetmiyor. Bu ufak detayları kaçırmamak gerekiyor" dedi.

"8 MAÇTA 11 PUAN AZ"

8 maçta 11 puanın kendileri için az olduğunu ifade eden Sağlam, "8 maçta 11 puan bizim için az. Puanın az olmasındanki en öne çıkan etken yapmış olduğumuz çok basit ve bireysel hatalardır. Takımın son iki buçuk senesine göz attığımız zaman toplasanız bu kadar basit hatayı bireysel hayatı yapmadık. Bu bizim adımıza olumsuzluk, ama bunu giderecek gücümüz de var, yeteneğimiz de var, yüreğimiz de var. İnşallah haftasonundan itibaren her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu. Bangura ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "Bangura'nın yüzde yüz hazır olmadığını düşünerek Ordu'da oynatmadık. Yarım saat için Bangura'yı riske atmak istemedik. İnşallah haftasonuna kadar hazır duruma gelirse kullanmayı düşünebiliriz" dedi.

"ELEŞTİRME HAKKIMIZ YOK"

Bir gazetecinin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının bayramın birinci gününde olması yönünde yönelttiyi soruyu cevaplayan Sağlam şunları söyledi:

"Programı onlar yapıyorlar. Bayram uzun olduğu için en azından 3 günü kurtarma adına çokta kötü bir gün değil. İki bayramı inşallah bir arada yaşamak için güzel bir gün olur, füzel bir foırsat olur. Yapacak birşey yok, oynayacağız. Tabii programlar sıkışık. TFF'yi bu konuda eleştirmek gibi bir hakkımızın olduğunu düşünmüyorum. Geç başlayan bir ligde aralara sıkışan maçlar ve sonrasında malesef söyle bsir program ortaya çıkıyor. Buna razı olacağız. Fikstür konusunda bence herkesin biraz daha anlayışlı olması lazım."

BURSASPOR MANİSA'YA BİLENİYOR

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında kendi sahasında Manisaspor'u ağırlayacak Bursaspor hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. İlk 20 dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen antrenmana bütün futbolcular eksiksiz katıldı. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman taktik ağırlıkla çalışma ile son bulduğu öğrenildi. Bursaspor, yarın yapacağı son antrenmanın ardından maç saatini bekleyecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ