MENÜ

Patron kim?

Sezonun ilk derbisi, taraftarı gole doyurdu. Beşiktaş iki defa öne geçti; Fenerbahçe pes etmedi. Maç berabere bitti.

Patron kim?

Haberin Devamı

Malum; futbol dışında her şeyi konuştuğumuz, iç karartıcı, sıkıntılı günlerden geçiyoruz... Tüm bu negatif ortamda, sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ve Fenerbahçe öyle bir heyecan kasırgası yaşattı ki, gözümüzün pası silindi, futbol tekrar gündeme geldi Perdeyi Simao’nun jeneriklik füzesiyle Kartal açarken, Fener’in yıldızı Alex,
durumu eşitleyen isimdi. Almeida’nın, sahalara golle döndüğü gecede, son sözü ise Baroni söyledi. Sambacı’nın mükemmel frikiği, Kanarya’nın ligdeki yenilmezlik serisini 26 maça çıkardı.

Derbi ateşi, kimseyi yakmadı

Beşiktaş, büyük önem taşıyan maçta Fenerbahçe’ye yine puan kaptırdı. İnönü’de son yıllarda yüzü gülmeyen Kartal, maça iyi başlayıp öne geçti. Fenerbahçe ilk yarıda çok pozisyon kaçırdı. İkinci yarı derbileri ‘es’ geçmeyen kaptan Alex ile eşitliği buldu. Almeida ile yeniden öne geçen Siyah-Beyazlılar, skoru koruyamadı ve Baroni’nin enfes golüne engel olamayıp puanları paylaştı. Zevkli, futbol dolu gecede, tam dört gol çıkarken, tabeladaki skor oyunun adaletini de sağlamış oldu.

Haberin Devamı

Simao çaktı, Kartal yattı!
Maça iki takım da dengeli başladı. Ancak 12’de öyle bir gol geldi ki, tam jeneriklik. Beşiktaş’ın atağında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa Ernst bastı. Mustafa arkaya bıraktı. Haftalardır varlığı ile yokluğu tartışılan Simao öyle bir vurdu ki, Volkan dahil herkes topu ağlarda görebildi: 1-0. Golden sonra Kartal, oyuna daha fazla hakim olmaya çalıştıysa da, kalesinde açıklar verdi. 27’de Caner’in uzaktan vuruşunda Cenk gole izin vermedi. Ardından yine aynı oyuncunun ortasından gelen topu Gökhan kafa ile tamamladı. Bu kez Egemen çizgiden çıkardı. 39’da ise Alex’in pasında Cenk, Bienvenu’dan hızlı davrandı. İlk yarının uzatmalarında ise Alex’in vuruşuna Hilbert ayak koydu. Bu yarıda ev sahibi takımda Ernst, konuk ekipte ise Caner yıldızlaştı. Büyük işler beklenen Q7 ise kayıpları oynadı. Emre gereksiz yere ortamı gerip tepki aldı.

Pozisyon zenginliği...
İkinci yarıya Kartal hızlı başladı. Nitekim, 50’de yaşanan karambolde Mustafa’nın yakından vuruşu yan direkte patladı! Bunun hemen ardından Simao’nun şutunda Volkan başarılıydı. Art arda kaçan gollerin ardından Fenerbahçe kontrolü ele geçirdi. Caner’in sol kanattan yaptığı bindirmeler, pozisyon zenginliği yarattı. 60’ta Caner’in sert şutu yan direkten döndü. Alex boş kaleye gönderdi: 1-1.
Aykut Kocaman, sadece Fener’in değil, sahanın da en iyilerinden olan Caner’i kenara alınca, ibre yeniden terse döndü. O ana kadar sahada dolaşan Q7, 72’de soldan ortaladı, Almeida kafa ile ağları havalandırdı: 2-1.
Maç bu skorla bitti bitiyor derken, hakem Necip’in Emre’ye yaptığı harekete tartışmalı faul çaldı. 88’deki serbest atışta, Baroni müthiş vurdu: 2-2.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ