MENÜ

Son nefes ! 1-1

Süper Lig'deki ilk yılında başarılı sonuçlar alan Karadeniz ekibi, Bursaspor'dan da bir puanı kaptı. Mor-Beyazlılar, büyük bölümünü yenik götürdüğü maçın uzatmalarında Yalçın'la golünü attı, 7 maçlık yenilmezliğini sürdürdü

Son nefes ! 1-1

Ordu’da ilk yarı Bursaspor, ikinci devre ev sahibi iyi oynadı. Bunun karşılığı beraberlikti, öyle de bitti. Ertuğrul Sağlam, Orduspor karşısına Batalla’sız 4-4-1-1’lik sistemle çıktı. Sağlam, kontrollü savunmayı sağlama alan bir 11 sahaya sürdü. Geçtiğimiz haftayı Ankaragücü galibiyetiyle kapatan Orduspor’da ise Ali Çamdalı’nın yerine Onur sahadaki yerini almıştı. İlk 45 dakikada Karadeniz temsilcisi rakip kalede yoktu, oldukça çekingen ve ürkek futbol oynadı. Ancak konuk Bursaspor oyuna hakimdi ve ne yaptığını iyi biliyordu. 18. dakikada son haftaların formda ismi Ozan İpek’in pasında Sestak’ın şutu kaleciden döndü. 20’de Sestak’ın kaleciden dönen şutunu Tagoe tamamlamak istedi ama Fornezzi yine geçit vermedi. İki takımın da çok pozisyon üretmediği ilk yarıda, orta alanda Ordusporlu futbolcuların yaptığı hatayı, Timsahlar affetmedi. Adem Koçak ve Sestak ile başlayan atakta Ozan soldan ‘al da at’ dercesine ortaladı. Tagoe’ye ise sadece kafayla dokunmak kaldı: 0-1.

Haberin Devamı

Yalçın coşturdu!

İkinci yarı Orduspor’un gol için pres yapmasını bekliyorduk ama bu kadarını değil! Koca bir 45 dakika Karadeniz ekibi tek kale oynadı. 48’de Gosso’nun şutu tribünleri heyecanlandırdı. 55’te Dalmat’ın ortasına Fatih Tekke ayak içiyle vurdu, Serdar Aziz kornere çeldi. 64’te Gosso’nun pasına Stancu dokunamadı. Ertuğrul Sağlam, 65. dakikada Tagoe’yi çıkartıp Batalla’yı oyuna aldı. Topu orta sahada tutup, rakibin hızını kesmekti amaç ama Orduspor karşısında bu hesap tutmadı. 73’te Dalmat’ın volesi, 86’da yine bu futbolcunun ortasında Fatih Tekke’nin vuruşu golü getirmedi. Bursaspor oyuncu değişiklikleriyle zamanı iyi kullanıp, karşılaşmanın bitmesini hedefliyordu. Ancak yine hesaplar tutmadı. Mor-Beyazlılar’ın Tangocusu Culio’nun kornerinde savunmadan çıkan Yalçın kafayla takımına bir puanı getiren golü attı, Orduspor taraftarlarını coşturdu: 1-1.

Haberin Devamı

Tunç Kayacı

YORUM YAZ