MENÜ

Fırtına geç esti: 2-2

Spor Toto Süper Lig 8. hafta mücadelesinde karşılaşan Trabzonspor ile Antalyaspor 2-2 berabere kaldı.

Fırtına geç esti: 2-2

Haberin Devamı

Garip gece

Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi ‘mazereti’ olmasa ligdeki bu görüntüsü için pek de iyi şeyler söylemek mümkün olmaz. Ancak takımın Devler Ligi’nde gruplardan çıkma şansını koruyarak yoluna devam etmesi takımdaki herkesi bir kredi kazandırıyor. Yine de o kredinin bu kadar basit harcanması, bu kadar istikrarsız bir görüntünün ortaya çıkması Bordo-Mavililer’in potansiyeli ile hiç örtüşmüyor.

Sorunun savunmada olduğunu söylemek de, bu sorunu isimler vererek daha belirgin hale getirmek de gereksiz. Bizim gördüğümüzü Şenol hocanın gördüğünden eminiz ama düzelmiyor. İsimler değişse de sorunlar bitmiyor, demek ki başka bir şey var bilmediğimiz. Yoksa Deniz Barış’ın kendisinin bile inanmadığı o goldeki akla ziyan durgunluk olacak iş değil. Maçın 22. dakikasında orta sahadan aldığı topla Trabzon göbeğini ve savunmasını hiç müdahale görmeden geçen, hatta Trabzonlu oyunculardan çok zeminin zorladığı (!) Deniz, Tolga’yı da ekarte ederken skor çoktan 1-0 olmuştu.Ancak Trabzon defansının pek de hatalarından ders aldığını söylemek mümkün değil. Bursa maçında Ozan İpek’in pozisyonun sadece yönünün değiştiği bir akında Mehmet Eren ortaladı, bu kez arka direkte Zitouni gelişine vurdu: 2-0.

Haberin Devamı

Anlat bize hocam!

Değişiklik için devre arasını beklemeyen Şenol Güneş’in Halil hamlesi az kalsın ilk yarıda gol getirecekti ama olmadı. Burak’ın asistlerinde önce Halil, sonra da Adrian’ın değerlendiremediği fırsatların önemi sonradan anlaşılacaktı.İkinci bölüme öyle bir baskıyla girdi ki Trabzonspor, Antalya’nın direnci çabuk kırıldı, daha durum 2-0 iken bir anda 2-2’ye bile razı bir görüntü sergilediler. Önce uzaktan şutlarla rakibini zorlayan Trabzonspor, dakikalar ilerledikçe ve Antalya da müsade ettikçe organizasyon üretti. Maçın 58. dakikasında Zokora’nın ‘maestro’ ünvanına layık pasında Burak’ın Deniz’i asıl görevinde çaresiz bırakarak bulduğu gol, zamanlama olarak Fırtına’yı maça ortak etti. Tam bir heyecan kasırgası yaşanıyordu ki, hakem kendisini fazla ‘dışlanmış’ hissedecek ki, iki çok ‘acayip’ karar verdi. Ne Zokora’nın atılmasını ne de Trabzon lehine verdiği penaltıyı anlamak imkansız. O penaltıyı Trabzon’un altın çocuğu gole çevirirken, hemen ardından bir net fırsatı kaçırıp tarih yazma şansını tepti. 2-0’dan 2-2 ve 1 puan kazanç gibi dursa da Trabzonspor’un asıl kaybı kazanma alışkanlığının ve özgüvenin yitirilmesidir.

Haberin Devamı

Serhat Demirtaş

YORUM YAZ