MENÜ

Sivasspor maçına odaklandı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Taraftarımıza kendimizi affettirmemiz için Mersin İdmanyurdu maçı çok büyük bir şans. İnşallah bu şansı çok iyi değerlendireceğiz" dedi.

Sivasspor maçına odaklandı

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Kayserispor karşısında aldıkları 6-2’lik mağlubiyetten dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, "Hem futbolcularım adına, hem kendi adıma taraftarlarımızdan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kayserispor maçının kırılma noktaları olduğunu anlatan Çalımbay, o kırılma noktalarını değerlendiremediklerini söyledi. Özellikle üçüncü golü yedikten sonra defansif anlamda çok basit hatalar yaptıklarını ifade eden

Çalımbay, bu tür hataları yapmamaları gerektiğini belirterek, "Bireysel olarak da çok hata yaptık. Ne olursa olsun oyun disiplininden kopmamamız gerekiyordu ama sahanın içinde bir anda her şey böyle gelişti. Maalesef futbolun şanssızlığı o gün bizi buldu" diye konuştu.

Bu tür şanssızlıkların futbolda olduğunu belirten Çalımbay, Manchester United takımının bile en kritik maçlarda goller yiyebildiğini ifade ederek, "Ben böyle bir şeyi antrenörlük hayatımda ilk defa yaşadım. Oluyor tabii ki" dedi.

Haberin Devamı

Kayserispor maçının geride kaldığını ve o mağlubiyete üzülecek zamanlarının olmadığını, Perşembe günü sahalarında oynayacakları Mersin İdmanyurdu karşılaşmasına odaklandıklarını anlatan Çalımbay, şunları söyledi:
"Biz o maçı unuttuk, unutmadığımız tek şey, yaptığımız hatalar, aldığımız mağlubiyet. Bizim bunu bir an önce telafi etmemiz gerekiyor. Taraftarımız önünde bu maçı telafi etmemiz gerekiyor. Taraftara da çok büyük borcumuz var. Bunu bir an önce ödememiz gerekiyor. Bunu ödemek için de Mersin İdmanyurdu maçında çok iyi şekilde oynayıp, iyi mücadele edip, kazanmamız gerekiyor. Başka hiçbir düşüncemiz yok. Onun arkasından Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarımız var. Hiçbir zaman büyük takımlardan kesinlikle çekinmiyorum. Hiçbir zaman da çekinmedim ama benim için önemli olan maçlar Mersin İdmanyurdu, Kayserispor, Gaziantepspor maçları."
Takımı ilk defa maçtan 2 gün önce kampa aldıklarını belirten Çalımbay, "Bugün kampa giriyoruz, kampa girmemizin nedeni hem konuşmak, hem takımımızı bir arada tutmak, hem oynadığımız maçları tekrar seyredip gözden geçirmek, Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş maçlarında eksiksiz bir şekilde sahaya çıkmak. Ben ne olursa olsun, takımıma, arkadaşlarıma sonuna kadar inanıyorum, güveniyorum. Tabii ki bu işin içinde zaman zaman kaza da oluyor, hatalarımız da oluyor, biz şu anda onlardan bir tanesini yaşadık" dedi.

Haberin Devamı

Kayserispor maçı öncesindeki 4 karşılaşmada çok iyi bir grafik çizdiklerini hatırlatan Çalımbay, "Bir galibiyetle lig bitmiyor, bir mağlubiyetle de lig bitmiyor, önemli olan iyi bir istikrar yakalamak. İnşallah bundan sonraki tek düşüncemiz, Mersin İdmanyurdu maçıyla başlayıp devam edecek iyi bir istikrarı yakalamak" diye konuştu.

Kayserispor maçında sakatlanan Faty’den Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında yararlanamayacaklarını ifade eden Çalımbay, Faty dışında takımda önemli bir eksik bulunmadığını belirtti. Çalımbay, sakatlıktan yeni çıkan oyuncuların da, Fenerbahçe maçından sonra lige verilecek arada hazır hale geleceğini sözlerine ekledi.

Sivasspor, akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını sürdürecek.

AA

YORUM YAZ