MENÜ

Mersin İ. Y - Beşiktaş

Geçtiğimiz hafta Kayserispor'a ve ardından Avrupa'da Dinamo Kiev'e kaybeden Beşiktaş, Mersin deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı.

Mersin İ. Y - Beşiktaş

Haberin Devamı

Son 4 sınavında galibiyete hasret Beşiktaş, 3 maçtır gol bile atamamıştı... İşte bu bozuk ruh haliyle çıkılan Mersin mücadelesine Kartal fırtına gibi başladı, Mustafa ile golü de buldu. Farkı artırabilecek pozisyonları cömertçe harcayan Siyah-Beyazlılar, kalesinde de çok sıkıntılı anlar yaşadı. Bu dakikalarda ise Cenk sahne aldı, Fenerbahçe derbisi öncesinde takımına büyük moral verdi.

Kartal inadı

İnönü’de Kayseri’ye yenilen Beşiktaş’ta kıyamet senaryoları üretildi. Medyanın ilgili ilgisiz, her kesimi yüklendi. Ne hocası kaldı, ne oyuncusu, ne de başkan ve yönetimi. Ne yazık ki taraftar da buna ayak uydurdu. Yürüyüş ve protestoda bulundu. Sandık ki, Kartal ligin dibine demir attı. Oysa bu takım lider Fenerbahçe’nin sadece 4, çok abartılan Galatasaray’ın bir puancık gerisinde. Trabzon’un ise üstünde. Hem de daha ideal kadrosu ile
oynamadan. Ve suni kaos ortamı yaratılan Beşiktaş, Mersin’de üç puan alıp, olup bitene cevap verdi. Perşembe
günkü Fener derbisi öncesi, taraftarına selam yolladı.

Haberin Devamı

Mustafa affetmedi

Maçın başında her iki takım da, öne geçme isteğini sahaya yansıtamadı. Top ve oyun karşılıklı gidip geldi. Mücadele olsa da, pozisyon fakirliği vardı. Mersin, adam ve alan savunmasını iyi yapıyordu. Bunu bir tek şey bozabilirdi: Sürpriz isim! Nitekim öyle de oldu. Arkadan gelen Hilbert, Simao ile verkaça girip ortaladı. Mustafa topun gelişine plase vuruşla ağları buldu: 0-1. Golden sonra Kartal fark için yüklendi. 22’de Veli’nin sol ayağı ile attığı müthiş şut, direkte patladı! Risk alıp yüklenen ev sahibi takım Ben Yahia ve Beto’nun gollük vuruşlarında Cenk’i aşamayınca Kartal devreyi önde tamamladı.

Cenk duvar ördü

İkinci yarı her iki takımda golü düşündü. Daha çok hareketli ve bol pozisyonlu geçen son 45 dakikada, kaçan ve kurtarılan goller öne çıktı. 72’de Holosko’nun taşıdığı topu, Q7 boş kale yerine, Hasan’a nişanladı. 79’da ise tersi oldu. Q7’nin pasında Holosko, boş durumda kaleci Sehic’e takıldı. 83. dakika Mersin adına şanssızlıktı. Erman’ın kullandığı serbest atıştan gelen topa Çağdaş iyi yükseldi, ancak Cenk kalesine duvar ördü!

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ