MENÜ

Gol sancısı

Golcüler Semih ve Bienvenu'nun şu ana kadar bekleneni verememesi Fenerbahçe'de gol yollarında sıkıntı yarattı. Bu durum ara transfer döneminde forvete yapılacak takviyeyi kaçınılmaz bir hale getirdi

Gol sancısı

Sarı-Lacivertliler, geride kalan 7 haftada, rakip filelere bıraktığı 12 golle Süper Lig’in en çok gol atan takımları arasında. Bu durum Fenerbahçe’yi hücum hattında üretken bir görünüme soksa da, istatistikler pek de öyle demiyor. Kanarya 7 maçın üçünde 1’er gol atarken; bir maçta 4, bir maçta 3, bir maçta 2 gol kaydetti. Sarı-Lacivertliler, önceki gün Samsunspor ile oynadığı maçtan ise gol atamadan ayrıldı. Attığı 12 golün 7’sini Gaziantepspor (3) ve Büyükşehir Belediyespor (4) ile oynadığı maçlara sığdıran Fenerbahçe’de, gol yollarındaki sıkıntı Samsunspor karşısında bariz bir şekilde hissedildi. 2 gün sonra oynanacak Beşiktaş derbisi öncesinde hücum hattında tehlike çanları çalan Sarı-Lacivertliler’in ara transfer döneminde ileri ucu iyi bir forvetle takviye etmesi kaçınılmaz bir hâl aldı.

Haberin Devamı

Gözler gidenleri aramaya başladı

Bu arada Semih Şentürk henüz golle tanışamazken, Bienvenu, Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında 1’er kez ağları havalandırdı. Geçtiğimiz sezonun 7. haftası itibariyle rakip kalelelere toplam 20 gol bırakan Sarı-Lacivertliler, bu sayının 8 gol altında kalırken; gözler sezon başında takımdan ayrılan oyuncuları aramaya başladı. Sarı-Lacivertli renklerden kopan Niang (15), Lugano (8), Santos (5) ve Güiza (1) geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin attığı 84 golün 29’unun altına imza atmıştı.

Güiza bildiğiniz gibi!

Sezon başında Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra, ülkesi İspanya’nın Getafe takımıyla anlaşan suskun golcü Daniel Güiza (31), geride kalan 8 haftada golle tanışamadı. Sergilediği performans nedeniyle İspanya’da da eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamayan İspanyol golcü, bu sezon Getafe formasıyla 8 maçta 316 dakika sahada kalırken, sadece 1 asist yapma başarısı gösterebildi. Bu arada İspanyol spor sitesi ‘Diariovasco.com’
Guiza hakkında ilginç bir yorumda bulundu. Site, golcü oyuncu için, ‘Acıların Çocuğu’ benzetmesini yaptı. Haberde ayrıca, “Güiza Türkiye’de geçirdiği kısır günlerini burada da sürdürüyor” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

İlker Yağmur

YORUM YAZ