MENÜ

Galatasay'ı düşünmüyorum

Sarı-Kırmızılılar'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen Marouane Chamakh, İngiltere temsilcimiz Edip Adanır vasıtasıyla söylentilere son noktayı koydu: Kariyerime Türkiye'de devam etmeyi düşünmüyorum

Galatasay'ı düşünmüyorum

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, ara transfer döneminde mutlaka bir forvet oyuncusunu kadroya katacaklarını söylemişti. İmparator’un bu açıklamasından sonra, birçok golcünün adı Galatasaray’la birlikte anıldı. Cim Bom’un listesinin ilk sırasında, yaz transfer döneminde de gündeme gelen Didier Drogba ve Andrei Arshavin’in olduğu belirtiliyordu. İngiliz ve Türk basınında bu konuda ortaya atılan son isimlerden biri Arsenal’li Marouane Chamakh oldu. Faslı oyuncunun Galatasaray’a gelmeye sıcak baktığı, daha önce Eboue’yi Sarı-Kırmızılılar’a satan Arsenal’in de bu transfere onay verdiği iddia edildi. Ancak Chamakh, İngiltere temsilcimiz Edip Adanır aracılığıyla bu söylentilere son noktayı koydu.

Haberin Devamı

‘Türkiye nereden çıktı?’
27 yaşındaki oyuncu, Arsenal’de kalmak istediğini söyleyerek, “2014 yılına kadar sözleşmem devam ediyor. Eğer menacerimiz Arsene Wenger bana 4-5 maçta daha şans verirse, kendimi ispatlayacağıma inanıyorum” dedi. Chamakh, Türkiye’den Galatasaray’la anlaşıp anlaşmadığıyla ilgili soruya, “Türkiye mi? O da nereden çıktı. Böyle bir şey yok” yanıtını verdi.

‘İngiltere’den ayrılmam’
Menacerinin, Galatasaray’la kendisinden habersiz görüşmeler yapıp yapmayacağıyla ilgili soruya ise başarılı oyuncu, “Menacerim, benim istemediğim bir ülkede bana futbol oynatmaz” diyerek cevap verdi. Arsenal’de kalmak istediğini yineleyen golcü oyuncu, kiralık olarak ayrılması halinde ise yine kariyerine Premier Lig’den bir takımda devam etmek istediğini belirterek, “Bekleyelim, neler olacağını görelim” dedi.

Haberin Devamı

Yeni Henry olacaktı ama...
Arsene Wenger, Marouane Chamakh’ı uzun yıllar takip ettikten sonra, 2009-10 sezonunun başında Bordeaux’ya teklif yapıldı. Ancak Fransız ekibi, en önemli silahı olan Faslı golcüyü satmayacağını kesin bir dille belirtti. Chamakh’ın ayrılmak istemesine rağmen, Fransız ekibi bu kararında diretti. Bunun üzerine Wenger, yıldız futbolcunun sözleşmesinin bitmesini bekledi ve geçtiğimiz sezonun başında Chamakh bedelsiz olarak Arsenal’e transfer oldu. ‘Yeni Henry’ gözüyle bakılan 27 yaşındaki futbolcu, ilk sezonunda 44 resmi maçta 11 gol atabildi. Chamakh, bu sezon ise 8 mücadelede 294 dakika görev alabildi ve sadece 1 gol kaydetti.

YORUM YAZ