MENÜ

"Hükümet düşer Ankaragücü düşmez"

Ankaragücü Yönetim Kurulu, bugün için olağanüstü genel kurul kararı almıştı. 626 üyeden 314'ünün hazır bulunmaması sebebiyle genel kurul 30 Ekim 2011 saat 14.00'e ertelendi.

"Hükümet düşer Ankaragücü düşmez"

Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın, Genel Kurul'a katılmak üzere Cemal Aydın Spor Kompleksi'ne geldi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aydın, Ankaragücü'nün ayağa kaldırılması gerektiğine işaret etti. Aydın, 'herkesin yanındayım, hiç kimsenin karşısında değilim' mesajını vermek için tesislere geldiğini söyledi. Ayrıca, Aydın, yönetimin hazırlıklarını tam olarak yapamadığını ekledi. Çarşamba günü Kulüp Başkanı ve diğer yöneticilerle bir araya geldiğini belirten Aydın, "Doğrudur, o gün habersiz kulübe gittim. Arkadaşlar toplantı halindeydi. Onlarla kafamdaki soruların ve bana sorulan soruların aydınlanması için fikir alışverişinde sevgi ve saygı çerçevesi içinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Ziyaretindeki konulara değinen Aydın, "Denetçilerin beni ziyaret ettiklerini ve denetimde zorlandıklarını bana bildirdiklerini söyledim. Denetleme kurullarının yasal çerçevede görevlerini yapmak mecburiyetinde olduklarını arkadaşlara ilettim. Onlar da bir hazırlık içinde olduklarını belirttiler" diye konuştu.

Yazılı ve görsel basında çıkan 'kozmik oda' haberinin Kulüp Başkanı Topel tarafından çıkarılmadığına değinen Aydın, "Denetçiler uzun süredir Ankaragücü'nde denetim yapan arkadaşlar. Bu arkadaşların da hassas noktası var. Arkadaşlar, dönemlerinin denetimini iyi yapmadığı gerekçesiyle savcılığa verilmiş. En kısa zamanda konuyu Kongre'ye yetiştireceklerini belirttiler" şeklinde konuştu. Kendilerini ilgilendiren konunun Ankaragücü'nün nasıl ayağa kalkacağı olduğunun altını çizen Aydın, "Herkesin çalışma yapmak mecburiyetinde olduğunu arkadaşlarıma da belirttim. Ankaragücü'nde kırgınlık defteri kapanmıştır. Ben özellikle en uzun Başkanlık yapan adamım. Benim de kırgınlıklarım olması lazım. Ben bütün samimiyetimle söylüyorum, burada görev yapan gerek yönetici, gerek denetçi, gerek personel hiç bir arkadaşa kırgınlığım söz konusu değil. Onun için de herkes bu tarzda düşünerek, elini taşın altına koymak durumunda" dedi. 19 tane yönetici seçileceğini ifade eden Aydın, "Bunların üye olma zorunluluğu vardır. Müstakil gruplar varsa birbirlerinden destek alarak, bir yönetim meydana getiriyorlarsa, o tekliflerini beklerim. Ankaragücü hiçbir zaman boş kalmaz. Son 24 saatte bir alternatif buluruz" şeklinde konuştu. Aydın, Ankaragücü üyesi olarak kendisinin maddi ve manevi olarak seçilecek yönetime sahip çıkacağını belirterek, önemli olanın camiayı, taraftarı mutlu etmek olduğunu savundu. Takımın sportif durumuna da değinen Aydın, sporcuların elinden geleni yatığını söyledi. Aydın, kafalarının dışarıda olduğunu belirtti. Aydın, takımlarının yetenekli olduğunu ve moral motivasyonla birlikte iyi bir notaya geleceğini belirterek, "Taraftarın lafı, 'Hükümet düşer, Ankaragücü düşmez'. Orada alın teri dökmüş, futbolculuk hayatı son bulmuş herkesin bir araya gelerek 102 yıllık geçmişe sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ