MENÜ

Eskişehir 4'te 0 çekti: 0-2

Son 3 maçta sıfır çeken Es Es'e, Manisaspor da acımadı. Ahmet İlhan ve Koray'ın (k.k.) golleriyle mağlup olan Eskişehirspor'da, taraftarlar yönetimi istifaya çağırdı...

Eskişehir 4'te 0 çekti: 0-2

Eskişehir Atatürk Stadı bu sezon hiç bu kadar boş kalmamıştı. Üst üste alınan kötü sonuçlar ve umut vermeyen futbol, taraftarları takımdan iyice soğutmuş olacak ki, tribünler sahipsiz kaldı! Sadece taraftarın azlığı değil, teknik direktör Skibbe’nin kadro seçimi de bir o kadar şaşırtıcıydı. Mehmet Yıldız, Burhan, Erkan gibi üç önemli hücum silahını kulübeye çeken Alman hoca, ilk kez Kris Boyd’u 11’de oynattı. Buna rağmen maça istekli ve hırslı giren ev sahibi üst üste pozisyonlar yakaladı ve Tello-Serdar Özbayraktar-Boyd üçlüsünün gol kaçırma yarışı başladı! Elbette Skibbe sahaya girip golü atmayacaktı. Ancak bu kadar kaliteli isimden kurulu bir kadrodan, böyle bir 11 çıkartmak ve sonuca gidecek oyuncuları yanında oturturmak onun hatasıydı. İlk yarıda Es Es kaçırdıkça kaçırdı, Manisaspor ise ‘atamayana atarlar’ kuralını uyguladı. 45+1’de sahanın yıldızı Ahmet İlhan’ın ceza dışından müthiş şutu ağlarla buluştu: 0-1. İkinci yarıya Boyd yerine, Mehmet Yıldız’la başlayan, devamında da Burhan’ın girmesiyle hücum etkinliğini artıran Es Es, pozisyon yaratmaktaki becerisini son vuruşlarda gösteremedi. Manisaspor ise zafere uzandığı Samsun ve Karabük maçlarında olduğu gibi oyun disiplininden kopmayıp, geliştirdiği her kontratakta tehlike yarattı. Tel tel dökülen Eskişehirspor savunması 72. dakikada maçı bitiren hatayı yaptı. Defansın arkasına sarkan Isaac’le omuz omuza giden Koray’ın ters vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-2.

Haberin Devamı

Tribünde pankartlı tepki...

Bu dakikadan sonra taraftarın isyanı başladı. “Yönetim istifa” tezahüratları yapan Kırmızı Şimşekler, daha sonra ‘Skor seyircisi değiliz, ya hizmet, ya istifa’, ‘Biz gidiyoruz, siz hâlâ burada mısınız?’ yazılı pankartları asıp, tribünleri boşalttı. Son 10 dakikalık bölümde tepkiler daha da artarken, Eskişehirspor üst üste 4. yenilgisini aldı.

Safa Can Konuksever

YORUM YAZ