MENÜ

Altına hücum

Avrupa Boks Şampiyonası'nda dün 4 boksörümüz final mücadelesi verdi. Şemsi Yaralı ve Gülsüm Tatar, şampiyonluk şansını sürdürürken, Ayşe Taş ile Nagehan Malkoç bronz madalyanın sahibi oldu.

Altına hücum

Dünya Boks Şampiyonası’nda 10 sıkletten oluşan Erkek Milli Takımı’yla çeyrek final bile göremeyen Türkiye, kadınlarda altın madalyaya koşuyor... Hollanda’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nda dün 4 boksörümüz final mücadelesi için ringe çıktı. Ayşe Taş ve Nagehan Malkoç rakiplerine yenilerek bronz madalya kazanırken, Gülsüm Tatar ile Şemsi Yaralı ise finale yükselip, şampiyonluk şansını sürdürdü.

Haberin Devamı

2 gümüş garanti

Son 2 Dünya Şampiyonası’nın altın madalya sahibi, aynı zamanda da 2012 Olimpiyat Oyunları’nda ilk kez yer alacak kadın boksunda ülkemizi temsil edecek Gülsüm Tatar, yarı finalde İngiliz rakibi Jonas’ı zor da olsa 12-11 yenip, finale çıktı. 2008 Dünya Şampiyonu Şemsi Yaralı da +81 kiloda Ukraynalı Shambir’i 19-10 mağlup etti. İki boksörümüz de şampiyonluk şansını devam ettirirken, gümüş madalyayı da garantiledi. Bu arada 54 kiloda Ayşe Taş, yarı finalde Rus Savelyeva’ya 9-4, 57 kiloda Nagehan Malkoç ise İngiliz Whiteside’ya 20-10 kaybetti. Final müsabakaları bugün TSİ 18.00’de başlayacak.

YORUM YAZ