MENÜ

Yolun sonu burası!

Euroleague'de Türk takımlarının macerası bugün başlıyor. İlk kez üç takımla birden devler ligindeyiz. Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park, sezon sonunda Sinan Erdem'de yer almak için amansız bir yarış verecek.

Yolun sonu burası!

Son yıllarda hiç olmadığı kadar umutlu ve heyecanlıyız bu sezon... Hem ilk kez üç takımla birden Euroleague’deyiz, hem Final-Four İstanbul’da, hem de geçmiş sezonlara oranla takımlarımız daha güçlü ve iddialı...

Haberin Devamı

Önce A Grubu’dan başlayalım

Fenerbahçe Ülker, Lavrinoviç, Jasikievicius ve Kinsey’in yerine, Jerrels, Gist, Bogdanoviç ve son olarak Sefelhosa takviyeleri ile yola çıkıyor. Mirsad ve Tomas gibi iki kilit unsurundan yoksunlar. Jerrels ve Gist’in ne yapacakları benim için halen soru işareti. Herşeye rağmen, coach ve takım iskeleti korunduğu için oturmuş bir sisteme sahipler. Gruptaki diğer takımlara baktığımızda ekonomik kriz yüzünden Olympiakos oldukça güç kaybetti. Caja Laboral, Huertas, Barac, Batista gibi giden oyuncuların yerlerini daha iyileri ile dolduramadı. Cantu ve Nancy evlerinde tehlike yaratabilirler ama kesinlikle Fenerbahçe ayarında değiller. Bilbao da ilk kez Euroleague oynayacak. Onlar da Grimau, Fisher gibi oyuncularla takviye yaptılar. Bilbao dördüncülük için en büyük aday gözüküyor. Fenerbahçe Ülker, sezona sorunlu başlıyor olsa da, grup liderliği için en büyük favori
olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Top 16’da üçleriz

C Grubu’ndaki Anadolu Efes, kağıt üstünde Final-Four’un en güçlü adaylarından. Vujaciç, Ersan, Savanoviç, Baraç, İlievski, Doğuş, Kinsey, Batista gibi transferler ve eldeki mevcut yıldızlarla korku salıyorlar. Bu kadar yeni isme rağmen şu ana kadar bence beklenin üstünde bir performans sergilediler. Daha da iyi olacaklardır. Rakipler ise zorlu. Real Madrid, Nicholas, Bourisis, Fotsis, Cook ve Gallinari’li kadrosu ile Milano, son finalist Maccabi ve Partizan ilk 4 için kıyasıya bir mücadele verecek. Charleroi’nin sonuncu olacağını düşündüğüm grupta Efes gücünü sahaya yansıtabilirse, fazla sorun yaşamadan Top 16’ya kalır.

Aslan tecrübesiz ama...

Herkesin merakla beklediği takım ise Galatasaray Medical Park. Galatasaray camiası da büyük bir heyecan içinde. Oktay Mahmuti yönetimindeki Cim Bom, elemelerde L.Rytas’ı evinde geçip gruplara kalırken henüz hiçbir resmi maçını kaybetmedi. İlk kez Euroleague oynayacaklar ama ellerinde Euroleague tecrübesine sahip bir çok oyuncu ve coach var. İstanbul’da kolay maç vermezler. Galatasaray’ın da Prokom, Unics Kazan ve Olimpija’yı altına alıp Barcelona ve Siena’nın ardından Top 16 yapması çok yüksek olasılık olarak gözüküyor.

Haberin Devamı

Gökhan German

YORUM YAZ