MENÜ

CSKA Moskova - Trabzonspor

Fırtına'ya Şampiyonlar Ligi macerasında'dur' diyen ilk takım CSKA oldu. Golü bulacağımız anda topu kalemizde gördük.İşin açıkçası şansımız da yaver gitmedi.Futbol da Trabzonspor'un adına yakışırdeğildi. Ama olsun, bitmiş bir şey yok.

CSKA Moskova - Trabzonspor

Rusya’daki kayıplarımızı telafi edeceğimiz üç sınav daha var önümüzde. Neticede grup lideri İnter’i, Milano’da yenmiş bir takımdan bahsediyoruz, önümüzdeki maçlara bakıyoruz.

Haberin Devamı

Önümüzdeki değil bu maça bakalım!

Evet, Trabzonspor’un forvet anlamında ciddi bir sıkıntısı vardı... Ancak rakip CSKA’nın da savunmasında daha büyük sorunlar söz konusuydu, üstelik Ruslar’ın sadece 3 kişiyle oynadığı (Vagner Love, Dzagoev, Doumbia), bu oyuncuların iyi kontrol edilmesi halinde maçın rahatlıkla istenen düzeyde ilerleyebileceği biliniyordu... Ki o istenen düzeydeki ilerleyişin sonunda gelecek beraberlik bile Bordo-Mavililer için ‘iyi sınıfında’ kabul görecekti. Fakat tüm bunlara rağmen Trabzonspor’daki savunma dağınıklığı, Colman, Serkan, Alanzinho gibi oyuncuların formsuzluğu, pahalıya maloldu.

Daha da netleştirelim tabloyu; kendi ligindeki çok sıradan takımlara karşı bile kötü sonuçlar alan, son 12 resmi maçında sadece 2 kez kazanabilen CSKA, Trabzonspor önünde şov imkanı buldu. Bizim tespitlerimizin çok daha ötesini zaten Şenol hoca da yapmıştır, önümüzdeki süreçte, sakatların düzelip cezaların bitmesiyle çok daha derli toplu ve istikrarlı bir kadro ortaya çıkacaktır... İlk 20 dakikaya bir korner tehlikesi sığdırıp, bir de Alanzinho’nun ceza sahasında istediği dokunuşu yapamamasıyla uygun fırsatı kaçıran Trabzonspor, oyunun tamamında rakibine mahkum kaldı. Vagner Love ceza sahasındaki Giray ve Glowacki ile güreşi kaybedip tuş olurken (!) verdiği topuk pasıyla Doumbia’yı kaçırdığında zaten Tolga’ya yapacak çok şey kalmamış, ilk yarı sonucu ortaya çıkmıştı: 1-0. İkinci yarı değişen çok şey olmadı. Oyun başlar başlamaz Dzagoev’in ara topunda Doumbia 2’ye gidiyordu ki, Tolga ceza sahası dışına çıkarak filmin erken bitmesini engelledi. Ancak Tolga da bir yere kadar tabi. Trabzonspor gelişi güzel saldırırken, CSKA bilerek ve farkı isteyerek geldi. Son 15’e girildiği anlarda Vagner Love, bu kez ceza sahasının sağ dışından Cauna’ya nefis indirdi, o da bitirdi: 2-0. Gecenin CSKA adına yıldızı Doumbia finali kimseye bırakmadı. Savunmanın savunamadığı adam, ceza sahasındaki şık işlerine

Haberin Devamı

3. golle nokta koydu.
Bu karşılaşma Trabzon için, ‘unutulup önümüzdeki maçlara bakılacak’ bir maç değil. Tam tersine hatırlanacak ve çok dersler çıkarılacak bir maçtır...

Haberin Devamı

Serhat Demirtaş

YORUM YAZ