MENÜ

Sarı-Kırmızı! Şampiyon Cim Bom!

Galatasaray, basketbolda bu sezon adeta şaha kalktı. Erkek ve kadın takımları, ezeli rakip Fenerbahçe'yi yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürürken, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ise Japonya'da Dünya Şampiyonu oldu.

Sarı-Kırmızı! Şampiyon Cim Bom!

Ünal Aysal’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından sadece futbolda değil, tüm branşlarda başarı hedefleyen bir kulüp haline gelen Galatasaray’da, basketbol takımları sezona fırtına gibi başladı. İlk olarak erkek takımı, tarihinde ilk defa Euroleague’e kalmayı başardı. 12 Ekim’de Kayseri’de oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde ise ezeli rakibi Fenerbahçe’yi iki uzatma sonunda 103-97 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Ardından Sarı-Kırmızılılar, ligdeki ilk maçında zorlu Olin Edirne deplasmanında 98-71 galip geldi.

Haberin Devamı

WNBA yıldızları Aslan’da

Galatasaray, Medical Park’ın sponsorluğu sayesinde kadın basketbolunda da önemli atılımlar yaptı. Kadrosunda Diana Taurasi, Sylvia Fowles ve Epiphanny Prince gibi WNBA yıldızlarını barındıran Cim Bom, İspanyol yıldız Alba Torrens’e de imza attırarak Avrupa’nın en güçlü kadrolarından birini kurdu. Bunun ilk meyvesi, önceki günkü Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda toplandı. Fenerbahçe karşısında üstün bir oyun sergileyen Sarı-Kırmızılılar, maçı 85-78 kazanarak kupayı müzesine götürdü. Camiaya bir güzel haber de Tekerlekli Basketbol Takımı’ndan geldi. Japonya’nın Kitakyushu şehrinde düzenlenen Kıtalararası Kupa’nın finalinde Engelsiz Aslanlar, ev sahibi Miyagi Max’la karşılaştı. Daha önce grup maçında rakibini 85-58 mağlup eden Galatasaray, finalde ise 68-51 galip gelerek 3. kez Dünya Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Yönetimin payı büyük

Galatasaray’ın basketbol takımları, 17 günde 17 galibiyet alırken, müzeye de 3 kupa koydular. Kazanılan bu büyük başarıda yönetimin de payı çok büyük. Ünal Aysal, göreve geldiği günden beri sadece futbola değil, başta basketbol olmak üzere amatör şubelerin başarısına da büyük önem veriyor. Aysal’ın, yönetimdeki en doğru kararlarından biri de geçtiğimiz yönetimde Basketbol Şubesi’nin sorumlusu olan Hakan Üstünberk’in görevine devam etmesini sağlamak oldu. Ayrıca sporcuların maaşları da günü gününe ödeniyor. İyi bir yönetim, son saniyeye kadar pes etmeyen oyuncular ve deneyimli teknik ekiplerin bir araya gelmesiyle birlikte, Galatasaray’ın basketbol takımları da eski günlerine dönüş yapmış oldu...

'Takım olarak çok keyifliyiz'

Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı’nın coach’u Oktay Mahmuti, Asseco Prokom maçı öncesinde Polonya’da FANATİK’e konuştu. Mahmuti, “Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak lige ve Euroleague’e merhaba demek çok güzel bir duygu. Takım olarak çok keyifliyiz. Euroleague’e ilk defa katılıyoruz. Avrupa’da göz zevkine hitap edecek basketbol oynayan bir Galatasaray izletmek istiyoruz. Bizim hedefimiz, her zaman bir önceki maçtan daha iyi olmak” ifadelerini kullandı. Taraftarların kendisini Mourinho’ya benzetmesiyle ilgili olarak ise deneyimli çalıştırıcı, “Biz bir ekibiz, isimler önemli değil” cevabını verdi.

Haberin Devamı

'Çok daha iyi olacağız'

Sezona güzel bir başlangıç yapan Galatasaray Medical Park Bayan Basketbol Takımı’nın coach’u Ceyhun Yıldızoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı takım olarak çok istediklerini ve hedeflerine ulaştıklarını söyledi. Yıldızoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genciyle, tecrübelisiyle herkes kupanın ucundan tuttu. Galatasaray armasını taşıdığımız müddetçe hedeflerimiz
küçük olamaz. Hem ligde, hem de Avrupa’da başarılı olmak için her şeyi yapacağız. İşlerin bu kadar güzel
gitmesindeki en önemli sebep, başkanımız Ünal Aysal’ın bize sonsuz destek vermesi. Yönetimimiz, her şeyimizle ilgileniyor. Göreceksiniz, çok daha iyi bir takım olacağız.”

Abdullah Gül'den tebrik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Engelsiz Aslanlar’ın dünya şampiyonu olmasının ardından kulübe tebrik mesajı gönderdi. Gül mesajında, “Sayın Ünal Aysal, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın Japonya’da düzenlenen Kıtalararası turnuvada üçüncü kez şampiyonluğa ulaşmasından mutluluk duydum. Gurur veren bu önemli başarıya imza atan sporcuları, teknik kadroyu ve yöneticileri tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yalçın Dümer

YORUM YAZ