MENÜ

Klose Roma'yı yaktı: 2-1

Seria A'da, 7. haftanın en önemli maçında Lazio, evinde Roma'yı 2-1'le devirdi.

Klose Roma'yı yaktı: 2-1

DERBİYİ YAKAN GOL

Haberin Devamı

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 7. haftasının en önemli maçında, Lazio ile AS Roma arasındaki başkent derbisini, son dakika golüyle Lazio 2-1 kazandı.

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan derbiyi Paolo Tagliavento yönetti. Ezeli rakibini en son 12 Nisan 2009’da oynanan maçta yenmeyi başaran ve o tarihten bu yana oynanan 4’ü lig, 1’i de İtalya Kupası maçı olmak üzere son 5 maçı AS Roma’ya kaybeden Lazio, bugünkü maçta da bir ara sarı-kırmızılılar karşısında geri düşse de maçı son dakika golüyle kazanmasını bildi. AS Roma, golcüsü Pablo Osvaldo ile maçın 6. dakikasında 1-0 öne geçti ve maçın ilk yarısını üstün bir şekilde tamamladı. Mücadelenin ikinci yarısında, AS Roma, savunma oyuncusu Kjaer’in Brocchi’ye ceza sahası içinde yaptığı sert faul nedeniyle 50. dakikada 10 kişi kaldı. Lazio adına kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Hernanes, takımına eşitliği getirdi: 1-1.

Haberin Devamı

Büyük bir heyecan içinde geçen karşılaşmanın son dakikasında Lazio, Alman golcüsü Miroslav Klose ile galibiyet golünü buldu. Bu galibiyetle Lazio, hem 3 puanın sahibi oldu hem de ezeli rakibi karşısında galibiyet hasretine son verdi. Lazio, derbiden çıkardığı galibiyetle puanını 11’e çıkardı ve zirve yarışına ortak oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi konumundaki Lazio, Marchetti, Konko, Biava, Andre Dias, Radu (Dk. 46 Lulic), Ledesma, Gonzales (Dk. 60 Mauri), Brocchi (Dk. 75 Matuzalem), Hernanes, Cisse, Klose onbiriyle başlarken, AS Roma ise Stekelenburg, Angel, Heinze, Kjaer, Pjanic, De Rossi, Gago, Perrotta (Dk. 53 Burdisso), Rosi (Dk. 39 Cassetti), Osvaldo, Krkic (Dk. 73 Pizzarro) onbiriyle sahada yer aldı.

YORUM YAZ