MENÜ

Beşiktaş'ı Quaresma yönetiyor!

'Teknik direktör Carvalhal 'iki yüzlü' bir insan. Portekizliler'e farklı, diğerlerine farklı davranıyor. Onun vazgeçilmezleri Quaresma ile Simao Sabrosa...'

Beşiktaş'ı Quaresma yönetiyor!

Yukarıdaki olay yaratacak sözler bize değil, ‘adı saklı’ Beşiktaşlı ‘bir’ oyuncuya ait... Üstüne üstlük Beşiktaş’taki ‘Portekiz Çetesi’ mizahi yaklaşımdan ibaret değil, gerçeğin ta kendisiymiş! Hem de ele başı görevini Ricardo Quaresma üstlenmiş! Kayserispor karşısında alınan yenilginin ötesinde Portekizli oyuncuların vasatı dahi bulmayan futbolları, sadece tribündeki Beşiktaş taraftarını zıvanadan çıkarmadı elbette... Takım içinde de yabana atılmayacak sorunlar yaşanıyor ve bugüne kadar ‘bir şekilde’ bastırılan sessiz başkaldırı, artık açıkça dile getiriliyor! Huzursuzluğu yüzünden rahat algılanan Beşiktaşlı oyuncuya tek soru yöneltmemiz yetiyor, hatta artıyor, gerisini biz sormadan aktarıyor...

Haberin Devamı

“Portekizli teknik direktör Carlos Carvalhal ‘iki yüzlü’ insan. Portekizliler’e farklı, diğerlerine farklı davranıyor. Onun vazgeçilmezleri Ricardo Quaresma ve Simao Sabrosa... Sahaya çıkacak takımı kendisi değil çoğu kez yanından ayrılmayan Quaresma belirliyor. Quaresma, Beşiktaş’ta öylesine etkin ki, takımda kendisinden başka yıldız istemediği için Guti özel yaşamı ileri sürülerek kadro dışı bırakıldı. Bu da medyaya yanlış aksettirildi. Quaresma takımın tek yıldızı ve kaptanı olmak istiyor...”

‘Sidnei oynuyor, çünkü...’
Belli ki Beşiktaşlı oyuncu bugüne kadar kendisine gem vurmayı başarmış! Öylesine dolu ki tüm merakımızı gidermeye kararlı... Konuştukça, konuşuyor: “Roberto Hilbert ile Fabian Ernst takım için oynayan iki başarılı isim olmasına karşın sürekli kesiliyor. Hilbert neden olmaksızın Kayserispor maçının kadrosuna dahi alınmadı. Oysa herkes görüyor; gerek Ernst’in gerekse Hilbert’in sahada nasıl mücadele ettiğini. Fakat Portekizliler onların oynamasını istemiyor. Daha da ilginci kendilerine yaklaşan oyuncuların ilk 11’de yer almasını sağlıyorlar! Düşünün, Tomas Sivok gibi takımı ve rakipleri bilen oyuncu ortada yok, ama onlara yakın futbolcu Sidnei ilk 11’de...”

Haberin Devamı

‘Paralar Portekizliler’e’
İşin bir de ‘parasal’ boyutundan söz ediyor adı bizde saklı oyuncu; “Portekizliler’e gecikme olmaksızın ödeme yapılırken diğer futbolculara alacakları genelde üçte bir oranında yapılıyor. Bu da ister istemez takım içinde huzursuzluk yaratıyor. Beşiktaş’ta bir yanda ‘Portekizliler’ diğer yanda da ‘diğerleri’ bulunmakta. Bu durumda Beşiktaş takım olabilir mi?”

‘Asla takım olamayız’
Beşiktaşlı oyuncunun, “sence çözüm nedir?” sorumuza yanıtı ise hayli ilginç oluyor! “Carvalhal ile sadece günlük başarılar elde edebiliriz; o da vatandaşı, Portekizli futbolcuların canları oynamak isterse. Bunun yanında özellikle Portekizliler takım için değil kendileri için oynuyorlar. Hilbert, Ernst ve Sivok’un yer almadığı Beşiktaş’ın başarı şansı düşük. Ama çok daha önemlisi Beşiktaş takım özelliğini yitirdi ki bu en kısa sürede çözülmesi gereken öncelikli problem...”

Haberin Devamı

Carvalhal onu kaptan yaptı
Kaptan olmak istediğini her fırsatta dile getiren Quaresma’yı, Carlos Carvalhal ikinci kaptanlık görevine getirmişti.

Asena Özkan

YORUM YAZ