MENÜ

Her yer karanlık

Beşiktaş kötü futbol oynuyor, alınan sonuçlar camiada hayal kırıklığı yaratıyor, yıldızlar umut vermiyor, yönetimde sıkıntılar yaşanıyor. Havutçu'nun yokluğunda takımın emanet edildiği Carvalhal ise 'genel izleyici' görüntüsü çiziyor

Her yer karanlık

Transfer edilen dünyaca ünlü yıldızlar, ödenen yüksek ücretler sonucunda oluşan büyük beklentiler, Beşiktaş’ta şimdilik hayal kırıklığıyla sonuçlanmış gibi görünüyor. Sezonun ilk maçı olan ve Siyah-Beyazlılar’ın 3-0 kazandığı Alania mücadelesinden bu yana sergilenen kötü futbol, takımın bir karşılaşmada bile bekleneni verememesi camiayı huzursuz etmişti. Ancak zor da olsa şimdiye kadar puanları toplamayı başaran Kara Kartallar, Kayserispor maçında tam anlamıyla yere çakıldı. Rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Siyah-Beyazlılar’da tüm sıkıntılar su yüzüne çıktı. Bir türlü yakalanamayan ‘takım’ kimliği Beşiktaş Camiası’nı fazlasıyla rahatsız ediyor. Tarihi boyunca yıldızlar topluluğu olmaktan çok ekip ruhuyla başarıya ulaşan Siyah-Beyazlılar’da takım içerisindeki gruplaşma sıkıntı yaratıyor. Teknik direktör Carlos Carvalhal da bir Portekizli olarak vatandaşlarının bu gruplaşmasına karşı koyamıyor, böylece kriz tırmanıyor.

Haberin Devamı

Önünde 3 maç var

Carvalhal’ın Ernst’e karşı tutumu, rotasyon sevdası ve son olarak Kayseri maçının ardından yaptığı açıklamalar bardağı taşıran son damla oldu. Portekizli’nin “Ben söyledim, ama oyuncular beni dinlemedi” sözleri, yönetimi de sarstı. Görünen o ki Portekiz’in yetiştirdiği ‘sıradan’ hocalar arasında gösterilen Carlos Carvalhal’ın kaderini Dinamo Kiev, Mersin İdman Yurdu ve Fenerbahçe maçları belirleyecek.

'Türkiye'den iki teklif daha almıştım'

Carvalhal, dün gece NTV Spor’da yayınlanan yüzde 100 Futbol’un konuğu oldu. Geçen sezon iki Türk takımından teklif aldığını da söyleyen Carvalhal, “Teklifler nedeniyle Türkiye Ligi’ni daha yakından tanımaya ve maçları izlemeye çalıştım” ifadesini kullandı. 4 Portekizli oyuncunun düzensiz yaşadığıyla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Kartal’ın hocası, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Takımdaki bütün oyuncular üst seviye profesyonel futbolcular. Simao ve Quaresma ise hiçbir zaman kanat oyuncusu olmadılar. Orta sahaya gelip, dörtlüyü tamamlayacak oyuncular değiller. Bu futbol kültürüne göre de ikinci bir forvet oyuncusu izliyoruz. Ama burada bir dengesizlik doğuyor. Eğer dengesiz bir takım sahaya sürerseniz, maçı kazansanız da hiçbir zaman bir turnuva kazanamazsınız. Belki bir maçı 5-0 kazanabilirsiniz ama sonucunda bir şey elde edemezsiniz.”

Alican Esenci

YORUM YAZ