MENÜ

Ordu'nun bileği bükülmüyor: 2-1

Karabükspor'u deplasmanda mağlup eden Mor Menekşeler, taraftarı önünde de Eskişehirspor'u devirdi. Culio ve Stancu'yla zafere uzanan Orduspor, puanını 11'e yükseltti.

Ordu'nun bileği bükülmüyor: 2-1

Süper Lig’de pozitif oynamaya çalışan iki takımın mücadelesi, ancak bu kadar kötü başlayabilirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında hem Orduspor, hem Eskişehirspor savunma güvenliğini ön planda tutunca, bırakın gol pozisyonunu, kale önlerinde tehlike dahi yaşanmadı. Ortaya çıkan oyun 19 Eylül Stadı’ndakilerin uykusunu getirmiş olacak ki, tribünlerin sesi de kesildi! İkinci yarı öncesi herkesin ortak beklentisi yerine geldi, başlama düdüğünün hemen ardından Mor Menekşeler’in yıldızı Stancu kalitesini gösterdi. Rumen futbolcu, Culio’nun ortasında şık bir kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı: 1-0. Golün ardından Es Es kısa süreli şoka girerken, sahanın en iyisi Culio 51’de Fatih Tekke’nin pasında farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

Haberin Devamı

Fatih Tekke çılgına döndü

Kaliteli ayaklarının sahne almasıyla 4 dakikada rakibinin fişini çeken Orduspor, taraftarının artan desteğiyle pozisyonlarını devam ettirdi. Skibbe ise büyük sabır gösterdiği hücum hattına 60. dakikada müdahale etti. Sahada sadece ‘gezinen’ Tello ve Erkan’ı yanına alan Alman hoca, Serdar ve Mehmet Yıldız’la takımının temposunu yükseltti. Değişiklikler hemen meyvesini verdi. 65’te Dede’nin ortasında Kamara Eskişehirspor’un umutlarını tazeledi: 2-1. Mehmet Yıldız’ın oyuna girmesiyle daha fazla boş alan bulan Batuhan, üst üste tehlikeler yarattı, ancak bir türlü golü atamadı. Kısa süreli Es Es rüzgarı, 84’te kırmızıya takıldı. Kamara gibi tecrübesi yüksek oyuncunun bir anlık dalgınlığı, Culio’nun ise kurnazlığı Eskişehirspor’u 10 kişi bıraktı. Sonrasında Orduspor sazı yeniden eline aldı. 90’da Stancu bencillik yerine ofsayttan kurtulup, müthiş bindirme yapan Fatih Tekke’yi görse, uzatmalardaki 4 dakikalık bölüm daha da rahat geçerdi, üstelik Fatih maçı çıldırmadan bitirirdi! Son bölümlerde ‘can havliyle’ yüklenen Eskişehirspor’da Burhan, Emre’nin müdahalesiyle yerde kaldı, hakem tartışmalı pozisyonda ‘devam’ dedi. İlk haftadaki Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından yenilgi yüzü görmeyen Orduspor, bu sonuçla sahasındaki 3 maçtan 7 puan çıkartmayı başardı.

Haberin Devamı

Diyadin: Daha farklı biterdi

Orduspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, 6 haftada toplanan 11 puanın önemine dikkat çekti. Sadece ilk haftada Fenerbahçe’ye yenildiklerini belirten genç hoca, “Daha sonra oynadığımız maçlarda bileğimiz bükülmedi. Özellikle sahamızda iyi sonuçlar alıyoruz. Eskişehirspor’u 2-1 yendik, fakat hücumda daha akıllı davransak daha farklı biterdi. Yine de oyuncularımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Skibbe: 4 hakem nasıl görmez...

Eskişehirspor’un hocası Michael Skibbe, karşılaşmanın ardından hakeme tepki gösterdi. Son saniyelerde Burhan’ın ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyona değinen Alman çalıştırıcı, “Sahadaki 4 hakem dışında herkes neler olduğunu gördü. Gerçekten hakemi anlamıyorum” dedi. Fazlasıyla sinirli olduğu gözüken Skibbe, maçla ilgili başka bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Safa Can Konuksever

YORUM YAZ