MENÜ

Rakibimizi tanıyalım

Euro 2012 elemeleri play off turunda Milli Takımımız'ın rakibi Hırvatistan oldu. İşte Hırvatistan'ın kadrosundaki önemli isimler, takımın başarıları ve tabii ki 2008 Avrupa Şampiyonası...

Rakibimizi tanıyalım

Hırvatistan, EURO 2012 elemelerinde F grubunu Yunanistan'ın ardından 22 puanla ikinci sırada tamamladı ve play off'ta rakibimiz oldu.

Hırvatların en önemli oyuncuları ise Tottenham'da oynayan defans oyuncusu Vedran Corluka, orta saha Niko Kranjar, forvet Luka Modric, Shakhtar Donetsk'te oynayan defans Dario Srna ve Bolton'da forma giyen forvet Klasnic.

Euro 2008'de müthiş bir maç sonunda penaltılarla elediğimiz Hırvatistan o zamandan bu yana kadrosunda büyük bir değişiklik yapmadı. Bize göre biraz daha oturmuş bir kadroları mevcut ve takımın antrenörü de yine Euro 2008'deki gibi Slaven Bilic.

Hırvatistan ile Türkiye'nin karşılaşmaları ise çok çekişmeli geçen maçlara sahne oluyor. Euro 1996'da Milli Takımımız ilk kez Avrupa Kupalarına katılırken ilk maçını Hırvatistan ile oynamıştı. Alen Boksic, Davor Suker, Boban ve Dario Simicli kadrosuyla adeta bir yıldızlar topluluğu olan Hırvatistan o maçta Vlaovic'in son dakika golüyle bizi mağlup etmiş, Vlaovic'i Rüştü'yle karşı karşıya kaldığında düşürmeyen Alpay ise maçı kaybettiren adam damgası yerken, UEFA'dan da Fair Play ödülü almıştı.

Hırvatistan'ın Avrupa Şampiyonaları'ında en büyük başarısı 1996'da ve 2008'deki çeyrek finaller. 1992 ve öncesinde ise Yugoslavya'ya dahildi. 1998 Dünya Kupası'nda ise Hırvatistan3. sırayı alarak tarihindeki en büyük başarıyı elde etmişti.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr
http://twitter.com/#!/hakan_atesler



Şu anda Hırvatistan'ın teknik direktörü olan Bilic de, Hırvatistan'ın 1996 Avrupa Şampiyonası'ndaki kadrosunda mevcuttu.

2008'DEKİ O MÜTHİŞ MAÇ
Euro 2008'de ise kupaya çok kötü başlayan ama grup maçlarında ev sahibi İsviçre'yi ve ikinci turda Çek Cumhuriyet'ni müthiş geri dönüşlerle mağlup eden bir Milli Takım vardı. 1996'daki gibi teknik direktörümüz Fatih Terim'di. Müthiş geri dönüşlerin ardından adını çeyrek finale yazdıran Türkiye'nin rakibi Hırvatistan'dı. 0-0 biten maç uzatmaya gitmiş ve 119. dakikada Klasnic Hırvatlar'ın golünü kaydederken bizi de umutsuzluğa sürüklemişti. Ama o zamanki mucize takım 122'de Semih Şentürk'ün golüyle maçı penaltılara götürmüş ve penaltı atışları sonunda rakibini elemişti.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr
http://twitter.com/#!/hakan_atesler



2

Haberin Devamı
YORUM YAZ